Kumanov džoker stavio začin koji je Holanđanima falio za idealan ručak!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 16.06.2024.
16:52
Izvor: Sportske.net

Holandija zasluženo pobedila.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Holandije savladali su Poljsku rezultatom 2:1 (1:1) u Hamburgu u prvom kolu grupe "D" Evropskog prvenstva.

Geografski gledano, ovaj meč je bio najidealniji za obe nacije. Hamburg je praktično na pola puta između Poljske i Holanije, došlo je brdo navijača iz obe zemlje i uoči samog duela bilo je spektakularno na ulicama ovog grada.

Savršena uvertira za utakmicu koja je bila takođe odlična, sadržajna i od samog starta je postalo jasno da će to biti slučaj jer se Vojčeh Sčensni vrlo brzo susreo sa pokušajima izabranika Ronalda Kumana.

Uprkos tome, Poljaci su bili ti koji su prvi načeli mrežu rivala. Igrao se 16. minut kada je Pjotr Zjelinski savršeno izveo korner, a Adam Buksa skočio između nekoliko defanzivaca Holanđana i matirao Barta Verburgena.

Bilo je neophodno da reprezentacija Holandije krene još odlučnije napred, a Sčensni se suočavao sa sjajnim pokušajima Virdžila van Dajka, Memfisa Depaja, Kodija Gakpa... Ako su poneki udarci završavali van okvira gola, oni koji su išli u okvir ukroćeni su od golmana Juventusa.

Ali, nije imao sreće u 29. minutu kada se Kodi Gakpo namestio i šutirao, ne baš idealno i nije to bio obećavajući udarac, ali prošao je kroz nekoliko igrača, zakačio jednog od njih i prevario Ščensnog za izjednačenje. Mirisao je novi gol Holandije, no nije se desio do kraja prvog dela meča.

Odsustvo Roberta Levandovskog jeste bilo osetio u završnici, ali su Poljaci bili dosta opasni u prvoj polovini drugog poluvremena. Nekoliko dobrih situacija, ali Verburgen je bivao na mestu. Odlučio je Ronald Kuman da na teren uvdede iskusnija imena poput Vajnalduma, Malena i Vuta Veghorsta i to mu se brzo isplatilo.

Poslednjepomenuti je nakon jednog kontakta sa loptom, jedva dva minuta posle ulaska u igru postigao gol, sjajno se snašao i učinio ono što je nedostajalo napadu "lala" - da budu ubojitiji u završnici. Gol za pobedu i idealan ulazak na Evropsko prvenstvo.

Ne propustite