Luk Šo je spreman, na potezu Sautgejt

Autor: Mladen Heleta
utorak 09.07.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Englezi sutra igraju protiv Holandije u polufinalu Eura

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Reprezentativac Engleske Luk Šo rekao je da je spreman za predstojeću utakmicu protiv Holandije u polufinalu Evropskog prvenstva.

Šo se vraća posle duge povrede, ali i debate što je uopšte pozvan u ekipu za aktuelno takmičenje.

Levi bek Mančester junajteda je u subotu protiv Švajcarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva odigrao prvu utakmicu od februara, posle povreda mišića.

On je rekao da je jedva čekao da se vrati na teren, a upitan je da li misli da je spreman da odigra celu polufinalnu utakmicu u sredu.

"Naravno da mislim da sam spreman, ali to je isključivo odluka selektora. Ali osećam da sam spreman i da mogu da igram", rekao je fudbaler Mančester junajteda na konferenciji za novinare u Blankenhajnu.

Zbog problema sa povredama koje je Šo imao ove godine, mnogi su osporavali odluku selektora Gareta Sautgejta da ga povede u Nemačku.

"Zahvalan sam Sautgejtu što je pokazao da ima poverenje u mene i što me je izabrao kada nije morao", dodao je Šo.

Umesto njega na levom beku igrao je Kiran Tripije, koji je po vokaciji desni bek, pa navijači smatraju da se nije najbolje snašao na toj poziciji i kritikovali su ga putem društvenih mreža.

Takođe, navijači su nezadovoljni jer je Sautgejt izabrao oprezniju igru pre nego atraktivnu. Neki od njih su gađali selektora plastičnim čašama na utakmici u grupnoj fazi, što je Sautgejtu teško palo.

"Mislim da je najvažnije pobeđivati. U ovom trenutku, dopalo se to ljudima ili ne, način na koji igramo... Mi smo u polufinalu i to je najvažnije", rekao je Šo.

Utakmica Engleske i Holandije igra se u sredu 10. jula od 21 čas u Dortmundu.

U prvom polufinalu večeras od 21 čas u Minhenu igraju Španija i Francuska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke