Lukakuovo prokletstvo i Kevinova klasa protiv Rumuna, pakao u grupi "E" pred poslednje kolo

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.06.2024.
22:51
Izvor: Sportske.net

Ujednačeno!

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Belgije savladali su Rumuniju rezultatom 2:0 (1:0) u Kelnu u drugom kolu grupe "E" Evropskog prvenstva.

Nekako je i dalje misterija da reprezentacija sa kvalitetom kakav postoji u Belgiji ne uspeva da smrvi protivnike. Sada već nije nedostatak kvalitetne predstave, već je reč i o sreći.

Već u prvih četiri minuta dobili smo po jedno uzbuđenje na obe strane. Romelu Lukaku uradio je nešto u čemu je jedan od boljih u Evropi – odigrao leđima. Utom je ostavio povratnu loptu za Jurija Tilemansa koji otvara levo stopalo i šalje je iza leđa bespomoćnog  Florina Nice.

Dva minuta kasnije, Radu Dragušin glavom tuče, ali Koen Kastels skida loptu koja je išla pod samu prečku.

Terenska inicijativa je postojala od strane Belgijanaca čiju je igru krojio, a ko drugi nego Kevin de Brujne. No, dosta problema našim istočnim komšijama pravio je Žeremi Doku svojim bravurama, ali one nisu donele previše iz rezultatskog pogleda. Florin Nica je imao poprilično posla jer je izvukao nekoliko sjajnih pokušaja, kako od Lukebakija, tako i od Dokua i De Brujnea...

Nisu Rumuni bili bezopasni, bilo je tu nekoliko sasvim solidnih napada, ali je završnica zakazala. Kako je skoro sve ulazilo protiv Ukrajine.

U 63. minutu smo videli genijalnost Kevina de Brujnea na delu kada je isekao odbranu Rumuna kao mačem, izbacio u prostor Romelua Lukakua koji pogađa,ali je bio u milimetarskom ofsajdu i na taj način mu je poništen i treći gol na turniru. Neverovatno.

Usput, Rumuni su imali situaciju u kojoj su mogli da kazne sve te promašaje. Denis Man je imao situaciju jedan na jedan sa Kastelsom, ali bolji je bio belgijski golman.

I, kada već tim Edvarda Jordaneskua nije iskoristio to malo što im se pružilo, usledila je tačka na 'I'. Ispucavanje Kastelsa preko čitavog terena i odbrane Rumunije, Kevin de Brujne utrčava i vara Nicu za 2:0.

Sada sve tri selekcije iz grupe "E" imaju po tri boda pred poslednje kolo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke