Nemci rutinski gaze ka nokaut-fazi, Mađarima ostala nada

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2024.
19:52
Izvor: Sportske.net

Brzo su ih vratili u realnost.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Reprezentacija Nemačke ostvarila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin ovog leta.

Posle startnih 5:1 protiv Škotske, izabranici selektora Nagelsmana su večeras u Štutgartu bili bolji i od Mađarske, koju su savladali rezultatom 2:0.

Ovom pobedom ''panceri'' su obezbedili plasman u osminu finala, samo ostaje pitanje da li sa prvog mesta u Grupi A, dok su Mađari pretrpeli i drugi poraz, pa su na pragu eliminacije.

Kako se i očekivalo, Nemci su vrlo brzo uspostavili terensku inicijativu i već u 11. minutu su mogli do vođstva, kada je Haverc ušao u kazneni prostor, izdržao Orbana na leđima i uputio udarac, ali je golman Gulači odlično intervenisao.

Odmah zatim i nova prilika za Nemačku posle kornera, kada je Bola uspeo ispred gol-linije da interveniše udarcem glavom.

Ali, Nemci su bili rešeni da što pre probiju odbrambeni bedem rivala i u tome su uspeli već u 23. minutu kada je Musijala doveo domaćina u vođstvo.

Dugo je trajala akcija Nemačke, na kraju je lopta došla do Orbana pred golom Mađarske, ali u trenutku kada je on pokušao da interveniše, Gundogan ga je odgurnuo i osvojio loptu koju je zatim spretno prosledio do Musijale, a 21-godišnji fudbaler Bajerna je sa oko osam metara poslao loptu u desnu stranu protivničkog gola - 1:0.

Nekoliko minuta kasnije su Mađari bili blizu izjednačenja kada je Soboslaj odlično izveo slobodan udarac, gađao je pod prečku, ali je Manuel Nojer sjajnom intervencijom sprečio izjednačenje.

Nojer je u samom finišu prvog poluvremena i savladan posle još jednog ''slobodnjaka'' Soboslaja koji je ovoga puta centrirao sa leve strane u kazneni prostor, Šalaj je zahvatio loptu i poslao u mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

Minut-dva pre toga je na drugoj strani Musijala umalo duplirao predsnost kada je sa ivice kaznbenog prostora snažno šutirao u levu stranu Gulačijevog gola, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Mađari su hrabrije započeli drugo poluvreme, imali odličnu priliku za izjednalenje preko Varge, ali nisu je iskoristili i Nemci su to umeli da kazne.

Ali, nalet Mađara je ubrzo neutralisan, jer u 67. minutu Gundoan duplira prednost ''pancera''. Bila je to odlična, brza akcija Nemaca. Musijala je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu na levu stranu, odakle Mitelštat šalje oštar centaršut po zemlji za Gundogana, a ovaj sa oko deset metara iz prve pogađa donji levi ugao protivničkog gola - 2:0.

Od tog trenutka su Mađari postali svesni da ne mogu da izbegnu novi poraz, utakmica je ušla u mirniji ritam i Nemačka je rutinski privela posao kraju.

U 90. minutu Mađari su tražili jedanaesterac zbog prekršaja nad Orbanom, ali se ni glavni arbitar, ni VAR soba nisu oglasili.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke