Mijat otkrio šta mu je Piksi rekao pred Dansku, i ne samo to - u njegovom glasu je prepoznao još nešto...

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Dva nekadašnja saigrača iz reprezentacije Jugoslavije razgovarali su posle remija Srbije i Slovenije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Piksi, Mijat i Dejo... Kakav je to triling bio u našem nacionalnom timu krajem devedesetih godina prošlog veka i zaista je šteta što taj tim, zajedno sa Mihajlovićem, Jugovićem, Đukićem, Mirkovićem, Drulovićem, golmanom Kraljem i ostalima nije uspeo da dogura do završnice nekog velikog takmičenja.

Četvrt veka kasnije, Dragan Stojković Piksi predvodi reprezentaciju kao selektor i pokušaće sa ''orlovima'' da u utorak protiv Danske izbori plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Predrag Mijatović je u razgovoru za TV K1 u emisiji ''Kec na jedanaest'' otkrio da se čuo sa Stojkovićem dan posle remija našeg tima sa slovenijom (1:1) i delimično je otkrio šta mu je Piksi tom prilikom rekao.

''Rekao je: 'Biće teško, mi hoćemo, mi mislimo da možemo i znamo da je to biti ili ne biti, tu više nema nikakvih kalkulacija'

Tu energiju koju sam imao prilike da čujem od njega, pa taj neki gol koji je došao u 96. minutu, koji ti iz jedne izgubljene situacije daje taj pozotivni energetski šok, mislim da su to neke stvari pored kvaliteta koje reprezentacija Srbije ima, neki faktori koji su jako važni pred ovako važnu utakmicu

Ne treba zaboraviti da je Danska ozbiljna selekcija, međutim, to nije ekipa koja je ozbiljan favorit za osvajanje EP. Dobar su tim, teško ih je pobediti i pokazali su se u dve prethodne utakmice, ali i oni ponekad moraju da izgube, neka to bude protiv Srbije u utorak'', optimistički je poručio popularni Mijat koji kao glavne favorite za evropsku titulu vidi Špance i Nemce. ''To su ozbiljni, ali ozbiljni favoriti'', uverava Mijatović.

Govoreći o igri i sastavu našeg tima koji je selektor Stojković izabrao, Mijatović je primetio i određene nedostatke, ali i drugi imaju mane koje treba iskoristiti.

''U nekom trenutku utakmice nam fali kreativnost koju nemamo. To je pitanje kvaliteta. Mislim da treba da shvatimo da je u fudbalu svaki rezultat moguć. Sada moramo da shvatimo da nam treba pobeda i da idemo u tom pravcu, nadam se da ćemo sledeće nedelje pričati već o Srbiji u osmini finala.

Miks starijih i mladih igrača je pozitivna stvar, ali ne znam da li je to pametno kada nam sledi najvažnija utakmica u istoriji srpskog fudbala. 

Da li ima neko hrabrosti to da uradi? Svima nama sa strane je mnogo lakše, ali postoji samo jedna osoba koja donosi tu odluku, i njoj nije nimalo lako. Na dve utakmice koje su se odigrale, bilo je nekih promena i sigurno će ih biti i na ovoj, ali to moramo da prepustimo njemu i da verujemo da će naći najbolje rešenje. Igrači koji uđu sa klupe treba da donesu neki zaokret, to je ideja da se unese nešto novo, kao što su uradili protiv Slovenije, pa čak i protiv Engleske su se desile neke pozitivne stvari. 

Sada ćemo videti koga će izabrati, kako će igrači ući u utakmicu, jer znaju da je ovo najvažniji meč koji su do sada igrali u životu i mislim da su svesni koliko je važno napraviti dobru atmosferu. Na kraju, ako je protivnik bolji, onda je bolji, to je deo sporta. Treba da uradimo sve što je u našoj moći'', naglasio je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke