Mitar priznao da je bio nervozan, Piksi otkrio ''bratske svađe''

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2024.
16:19
Izvor: Sportske.net

Nije mu izmena protiv Engleza prijala.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Preneli smo već, Aleksandar Mitrović je kasnije stigao na konferenciju za medije, na kojoj je selektor Stojković već počeo razgovor sa novinarima.

Selektpr ne sumnja u veliku motivaciju svojih igrača.

''Oni su uvek motivisani, sem kad igraju prijateljske utakmice, onda se teško motivišu. Nemojte da brinete, momci su spremni, vidim po treningu da je bilo fenomenalno. Biće u potopunosti spremni da odgovore na izazov koji se zove Slovenija'.

Mislim da smo protiv Engleza ušli sa dosta respekta, mnogo smo ih respektovali kao da su došli sa druge planete, ali videli ste da to nije baš tako. Odigrali smo 70 minuta, tako treba protiv Slovenije'', objasnio je selektor.

Reč je zatim dobio i Aleksandar Mitrović.

''Timska igra, mislim da su protiv Danaca pokazali dva različitita poluvremena gde su bili defanzivniji u prvom, onda ofanzivniji u drugom. Imaju pojedinačni kvalitet, mislim da nema iznenađenja, igrali smo Ligu nacija dva puta, znamo sve o njima i oni o nama. Mislim da neće biti tu nekih iznenađenja, ta timska igra je najveća vrlina, najveći kvalitet''.

Slovenci ga se najviše plaše, dao im je dva gola u Ligi nacija.

''Ja se nadam, dva puta smo igrali sa njima, bili smo bolja ekipa, pobedili smo 4:1, pa 2:2. Bili smo bolji u toj drugoj utakmici, dominirali, ali sad su drugačije okolnosti i sigurno da ćemo ući drugačije u utakmicu, a ja se nadam da ću nastaviti taj niz. Bilo bi lepo da dam gol i dobijemo utakmicu, ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelepo'', rekao je Mitrović.

Gde su slabe tačke Slovenaca?

''Pa dobro, ne bih rekao šta su slabe tačke, možemo pričati posle meča. Ali, svaka ekipa ima vrline i mane, vrline ćemo pokušati da oduzmemo, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno kao što sam rekao, ne mora tu mnogo šta da se krije u današnjem fudbalu se sve zna ko igra, šta igra, uz analize se sve zna. Znamo sve. Imaju mane i pokušaćemo da iskoristimo'', rekao je Mitrović.

Da li je bio nervozan jer ga je selektor zamenio protiv Engleske već posle 60 minuta igre?

''Recite mi igrača koji ne voli da bude na terenu pogotovo na Evropskom prvenstvu i kad je bitno, za to se živi. Selektor je tu, donosi odluke, kad ste igrač gledate sve iz svog ugla, jako je jednostavno. Ali kad se stavite u poziciju selektora, morate gledati na više strana. 

Ja sam bio nervozan, seo sam na klupu, ohladio glavu i nastavio da bodrim ekipu. Dosta faktora, to su neke stvari, kad si igrač, želiš da budeš na terenu i da budeš akter. 

A Dušan i ja imamo jako dobru komunikaciju, igramo zajedno, možemo igrati i zatvorenih očiju, razumemo se, pokazali smo u prethodnih par godina, mnoge stvari olakšavaju meni, Vlahoviću i saigračima. Ali opet, mi smo tu da izvršimo zadartke koje selektor postavi. Tim je ispred svakog pojedinca, billo je i biće tako, to je to. Možda je to u nekoj drugoj taktici. Stadion Bajern Minhena, za to se živi, utakmcie koje pišu istoriju i kojih nećeš igrati mnogo, ko god bude istrčo, daće maksimum i preko toga'', objasnio je Mitrović.

Selektor Stojković je istakao i da podrška sa tribina mnogo znači, zahvalio se navijačima koji su u Gelzenkirhenu bodrili naš tim, ali je naglasio da je neophodno i zajedništvo u ekipi.

''Poenta fudbala je da daš dva, tri gola, e to nije lako. Daćemo sve od sebe da izađemo kao porodica sutra''.

Ipak, poneko se u toj porodici i posvađa... Na primer, Sergej i Vanja...

''Vidite, oni su braća, oni se svađaju svaki dan. Ne vole se uopšte, to je neverovatno. Ali oni su zajedno, naravno, sve je dobro, veoma je neobično imati braću u nacionalnom timu, u klubu, a tek ovako. Veoma sam srećan da ih imam obojicu, oni su profesionalni, ličnost im je veoma dobra. I da, Sergej će uskoro postati otac, nadam se da će i on postići to. Sve je u redu sa njima''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke