Murinjo o Portugalu na EP: "Već protiv Hrvatske mi to nije mirisalo na dobro"

Autor: Mladen Heleta
utorak 09.07.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Nezadovoljan.

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Povezane vesti

Jedan od najuspešnijih fudbalskih trenera svih vremena Žoze Murinjo pomno prati tekuće Evropsko prvenstvo, a o nastupu svog Portugala nije imao reči hvale. 

Portugal je nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca ispao od Francuske u četvrtfinalu, a prethodno je na penale izbacio Sloveniju u osmini finala. Murinjo nije impresioniran tim učinkom i tvrdi da mu je već prijateljska utakmica protiv Hrvatske (1:2) mirisala na loše:

"Portugal nije bio dobar i pored plasmana u četvrtfinale. Očekivali smo više. Bio sam u Žamoru pre početka Evropskog prvenstva i gledao sam Portugal i Hrvatsku. To mi nije mirisalo na dobro. Nisam imao neki dobar predosećaj. Tokom turnira je ekipa gurala dobro, ali to nije bilo uverljivo. Onda je došao trenutak istine i Portugal nije bio među najboljim timovima. Sada je pred njima Svetsko prvenstvo, osim za dva veterana", rekao je novi trener Fenerbahčea za "Sport TV", aludiravši na Pepea (41) i Kristijana Ronalda (39).

Uoči Eura Portugal i Hrvatska su odigrali prijateljsku utakmicu, a u tom je meču slavila Hrvatska sa 2:1 pogocima Luke Modrića i Anta Budimira. Diogo Žota bio je strelac za domaćina. 

Hrvatska je na Euru ispala u grupnoj fazi, završivši iza Španije i Italije, a ispred Albanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke