Od večeras je i zvanično svima jasno, Barsu 58.000.000 deli od savršenstva!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 30.06.2024.
23:10
Izvor: Sportske.net

Postoji li kompatibilniji tandem u ovom momentu?

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Lamin Jamal desno, Niko Vilijams levo, da li postoji idealniji krilni tandem za Barselonu?

O ovome se spekuliše nedeljama i mesecima unazad, a i Hansi Flik je poručio sportskom direktoru Deku da mu na sto ne stavlja ni Luisa Dijaza i Danija Olma, dok Feliksa vidi možda kao polušpica, te da je Niko Vilijams njegov apsolutni prioritet za poziciju levog krila ovog leta. 

Niko Vilijams i Lamin Jamal su odigrali još jednu sjajnu partiju, prvi je dao gol za 3:1 koji je konačno slomio tvrde Gruzine, dok je drugi asistirao kod drugog gola i komotno je mogao da postigne barem još jedan gol.

Ono što ceo svet vidi, a i struka širom sveta kaže - Jamal i Niko Vilijams su trenutno možda i najsavršeniji tandem krilnih napadača.

Jamal je kreativac, voli da asistira, odigra dupli pas, vidi što mnogi ne vide, a Vilijams je "ubica", u situacijama jedan na jedan, fizički dominatniji, prodorniji i poseduje sve kvalitete za idealno levo krilo za Barselonu, ali i mnoge druge klubove.

Barselona ne mora mnogo da računa, niti ima potrebe, Nikova klauzula je 58 miliona evra i Atletik Bilbao se neće pitati ništa ako Katalonci uplate tu sumu. Lični uslovi neće biti problem, jer, pazite sad, Nikovi najbolji prijatelji su upravo Jamal i Pedri, trenutni saigrači iz Barselone. 

Vilijams je nacrtano pojačanje za Barselonu, u trenucima kada Feliksu ističe pozajmica i kada Atletiko Madrid traži i više novca za njega, nego što je Nikova klauzula. 

Treba dodati i to da Flik obožava da forsira napade po krilima, da napada mnogo direktnije nego Ćavi i da bi tu dodatno mogli da profitiraju upravo Niko i Jamal. Ako njima pridodamo Pedrija, Gundogana, Gavija kada se oporavi, uz De Jonga i OBAVEZNO novog zadnjeg veznog, Barselona bi zaista sa samo dva pojačanja mogla da bude ponovo ubitačna. 

Recimo ovako: 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke