Piksi: ''Isfrustriranost postoji. Plan je bio da pobedimo večeras''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.06.2024.
23:25
Izvor: Sportske.net

Ipak, ponosan je na svoj tim.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Posle minimalnog poraza našeg nacionalnog tima od Engleske (0:1) u prvom kolu Evropskog prvenstva, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je svoje prve impresije izneo pred kamerama Arene sport.

''Isfrustriranost postoji, kad izgubite utakmicu. To nije bio plan. Plan je bio nešto drugo, da pobedimo večeras. Delovali smo moćno na terenu, nismo se uplašili osim u prbih 15 minuta kada smo svesno dali loptu Englezima. 

Stajali smo dobro u defanzivnoj zoni, ali mislim da su i promene u drugom poluvremenu donele na mirnoći u pas igri i naterali smo Engleze da se brane. Mislim da treba da budemo ponosni, osim na rezultat, ali šta da radimo. Idemo dalje, nemamo čega da se stidimo. Naš tim može mnogo i to ćemo na sledećoj utakmici pokazati'', rekao je selektor.

Zašto Tadić nije bio starter?

''Ništa specijalno. Želeo sam da ga poštedim, znao sam da će drugo poluvreme biti odlučujuće. Želeo sam ga sa svežim nogama i to je to. Opet kažem, pokazali smo da možemo da igramo hrabro protiv Engleske koja je favorit na ovom šampionatu. Falio je taj gol, teško da možete da pobedite, a da ne postifgnete gol, ali nadam se da ćemo imati više sreće u sledećoj utakmici'', konstatovao je Stojković.

Ne propustite