Piksi na konferenciji: ''Bio sam pribran, vukao sam poteze za koje sam smatrao da će nam doneti dobro"

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.06.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Selektor o izmenama. Jedna od njih nam je donela bod.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle prvih reakcija u izjavama za TV Arena sport i RTS, selektor Dragan Stojković Piksi se novinarima obratio i na pres konferenciji u Minhenu, komentarišući remi sa Slovenijom.

I odmah na početku, poruka koja je odjeknula:

''Kao prvo, Srbi ne umiru tako lako''.

''Ne predajemo se, niti ćemo se predavati, verujemo do kraja i rezultat je došao kao nagrada za verovanje. Za mnoge je utakmica bila završena, za nas nije, ali teška utakmica, to smo znali, ovo je EURO, nije prijateljska utakmica, svaki gol je važan. Ono što je važno za mene, jeste da smo kreirali mnogo šansi, ali nijedna lopta nije ušla u mrežu. Jednostavno danas nismo hteli da prihvatimo da izgubimo od Slovenije'', izjavio je Stojković.

Ponovio je i da smo imali više šuteva i šansi za golove od Slovenaca i da je realizacija trebalo da bude bolja, a zatim je jedan engleski novinar postavio pitanje vezano za jučerašnju najavu iz FSS da bi Srbija mogla da napusti EURO zbog jučerašnjih skandaloznih parola hrvatskih i albanskih navijača.

''Hvala za pitanje, ali pitajte me nešto o utakmici. Za mene to nije bitno. Nisam ništa pročitao zaista, ne znam tačno šta je rečeno'', uzvratio je selektor.

Ima polemika i oko izmena koje je izvršio u drugom poluvremenu, ali jedan od igrača koji su ušli, Luka Jović nam je doneo taj bod u posldnjim sekundama.

''Kada dođete u situaciju da ovako primite gol, morate da budete staloženi, bez euforije, bio sam pribran i vukao poteze koje sam smatrao da će nam doneti dobro. Kada vidimo izuzetno visok stepen karaktera kod nas i mentaliteta da se ne predajemo, mogu da budem zadovoljan i mislim da smo i izmenama i osveženjem na terenu ispeli da budemo staloženi i sačekamo jednu šansu. Iako ni pre toga nije bio gol, ne znam ni sam kako. To on rešava bez problema, ali tu moraš imati i sreće'', poručio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miro
Saturday, 22.06.2024
01:52

Opet Piksi sam sebe hvali. Ne postoji dobra ekipa bez bekova. Tu je vec dugo, da je on neki trener mi bi igrali sve bolje, a ne ovako sve gore i gore. Covjek jednostavno nezna, a nema ko da ga smjeni. Jadni su nasi predsjednik i potpresednik, Djajic i Bjekovic. Oni su tu samo da su na broju. Zalosno.

avatar
Dorotej
Thursday, 20.06.2024
22:38

Lupeta kao uvek.

avatar
Nemanjici
Thursday, 20.06.2024
20:04

Dosta vise lazne nade. I da dobijemo idemo na Nemacku. A nema sanse sa ovakvom igrom da bilo koga dobijemo.