Piksi sa italijanskim novinarom o Vlahoviću, sa slovenačkim o ulozi favorita

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2024.
16:34
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv je bio i finiš današnje pres konferencije.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

I ovoga puta je na pres konferenciji postavljenodosta pitanja selektoru našeg nacionalnog tima Draganu Stojkoviću Piksiju, a u pres-sali je bilo i italijanskih novinara.

Jednog od njih je interesovalo selektorovo mišljenje o zvezdi Juventusa Dušanu Vlahoviću.

''On igra, trudi se, stvarno sam zadovoljan. Sad čekamo da Mitrović i Vlahović pokažu, da budu na nivou, to je obaveza... On je odradio dobru ulogu za reprezentaciju i nadam se da ćemo nastaviti, da će podržati saigrače i izboriti određene prilike i za njega i za sebe i Mitrovića, kako bi dao gol. Ali, sve je u redu, ono što je bitno je da igraju dobro'', rekao je selektor.

Slovenački novinar je konstatovao da je Srbija favorit u sutrašnjem meču, ali se Stojković nije složio sa tom konstatacijom.

''Nismo favoriti, krenuli ste super, osvojili ste bod, što bismo mi bili favoriti? Nije opterećenje, teška utakmica, biće mnogo teška i mislim da je Slovenija jedna jako jaka, ko god misli da je Slovenija lak protivnik, taj se vara, motivisana, Kek je odličan trener, igrači su odlični i ekipa koja svakom može da napravi problem. 

Sa druge strane, mi gledamo sa naše pozicije, želimo i hoćemo da pobedimo Sloveniju, sportski i ljudski je razmišljati i radimo sve na tome da vas pobedimo sutra. Ako budete bolji i ako zaslužite, mi ćemo čestitati i idemo dalje. Ali da ćemo staviti u problem, to je sigurno. Nemajte dilemu. Ali moramo biti pametni, da vi nas ne kaznite dugim loptom i sa Šeškom i Šporarom, to je to.

Šta ste me pitali...nema tu favorita, izašli smo da odigramo dobro, nije razmišljanje o rezultatu, izađeš, pokaži šta znaš i koliko možeš, tako će biti i sutra, pa će doći Vikinzi, pa ćeš s njima da se tučeš i da vidiš da ih pobediš. Teška je svaka i ova sutra će biti teška, ali... Ja ne bih bio ovde, ako ne verujem, a onda je sve bezveze, ja verujem u moje momke, verujem u reprezentaciju i mislim da možemo do pobede. To nije potcenjivanje Slovenije, cenim i poštujem ono što igraju i kako igraju'', zaključio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke