POLUVREME - Lukaku se blamira, Slovaci zasluženo vode!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.06.2024.
18:49
Izvor: Sportske.net

Neočekivan rezultat.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Fudbaleri Slovačke na poluvremenu vode protiv Belgije rezultatom 1:0!

Romelu Lukaku je imao dve velike prilike u trećem i šestom minutu, ali se po ko zna koji put obrukao. Prvo je u trećem minutu iz neposredne blizine gađao pravo u Dubravku, a potom je iz nove dobre šanse bio opet neprecizan.

Kazna je usledila u sedmom minutu kada je Doku neshvatljivo poklonio loptu Slovacima u šesnaestercu, usledio je udarac Kucke, Kastels je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Šranc i iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 0:1.

Belgijanci su nastavili da napadaju, a u 21. minutu malo je nedostajalo da Trosar pogodi sa distance. As Arsenala je iskoristio grešku odbrane Slovačke, ukrao je loptu i potom pokušao da prebaci Dubravku, ali je gađao preko prečke. 

Usledio je nešto mirniji period, a onda se opet razbudio De Brujne, prvo je odlično uvideo i proigrao Dokua, ali ovaj nije uspeo da pronađe i Lukakua u nastavku akcije. Potom je De Brujne izveo i korner, Onana je glavom gađao u golmana. 

U 40. minutu Slovaci su umalo došli do drugog gola, posle sjajne akcije po desnoj strani i centaršuta, Haraslin je uhvatio volej sa 20 metara, ali je Kastels odličnom paradom sačuvao mrežu. 

U 42. minutu Lukaku se opet izblamirao, De Brujne mu je poslao teledirigovan dubinski pas, ovaj je izašao sam pred gol, ali je neobjašnjivo reagovao u završnici bez ikakve opasnosti po gol Dubravke. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke