POLUVREME - Albanci bolji i zasluženo vode protiv Hrvata!

Autor: Milovan Longinov
sreda 19.06.2024.
15:47
Izvor: Sportske.net

Odlično poluvreme za Albance!

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Albanci su nadigrali Hrvate u prvom poluvremenu i zasluženo vode - 1:0!

Albanci su pokazali u prvom poluvremenu da nisu slučajno namučili Italijane na otvaranju turnira.

Kao i na toj utakmici, i danas su poveli, i to u 11. minutu kada je Asani centrirao sa desnog boka, a Lači glavom savladao Livakovića za 0:1.

Iako je Zlatko Dalić promešao tim i napravio tri promene u odnosu na duel sa Španijom, Hrvati ni u prvih 45 minuta danas nisu bili na svom nivou.

Očekivano, nakon primljenog gola su imali veći posed i igrali na polovini rivala, ali su teško dolazili do opasne zone. Brozović je imao jedan pokušaj sa 20 metara, ali je gađao pored stative, dok je Perišić u nekoliko navrata slao centaršuteve u šesnaesterac, ali bez opasnosti po gol Strakoše. 

Albanci su igrali veoma čvrsto i disciplinovano, čekali su svoje šanse, a u 29. minutu posle izgrađene akcije, Hisaj je uhvatio jednu loptu iz prve i poslao je preko gola. 

Dva minuta kasnije Albanci su propustili stopostotnu šansu, kada je Aslani izašao sam pred gol, ali je Livaković pročitao njegovu nameru i odbranio udarac sa 12-13 metara. 

Hrvati su imali inicijativu do odlaska na odmor, ali su bili prilično bezopasni po Strakošu, dok je Livaković bio na mukama i u poslednjim trenucima prvog dela, pošto je Menaj glavom gađao iz neposredne blizine, opet je golman Hrvatske bio odličan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke