POLUVREME - Francuska sve opasnija protiv strpljive Belgije, "nula" u Diseldorfu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.07.2024.
18:47
Izvor: Sportske.net

"Šahovska partija" Didijea Dešana i Domenika Tedeska tokom prvih 45 minuta.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Diseldorfu između Francuske i Belgije, rezultat je 0:0.

"Galski petlovi" preuzeli su terensku inicijativu i kroz osetno veći posed lopte pokušavali da stignu do gola rivala, međutim to nije pošlo za rukom ni jednima ni drugima.

Puleni Didijea Dešana opteretili su se žutim kartonima već u prvih pola sata igre pošto su čak trojica fudbalera Francuske dobila javnu opomenu, zbog koje će Rabio propustiti potencijalni susret četvrtfinala.

Prvi opasan napad imala je Francuska preko Grizmana koji je akciju završio promašenim dodavanjem, da bi nakon toga Embape sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

Probali su zatim i Tiram i Rabio, da bi se Belgija "probudila" posle lukavog pokušaja De Brujnea kada lopta umalo nije prevarila Menjana koji je instinktivno uspeo da je skloni.

Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča imao je Tiram koji je posle dobrog centaršuta Kundea glavom šutirao pored gola, dok je nakon toga udarac sa distance oprobao Čuameni koji je imao priliku i u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je unutar kaznenog prostora šutirao preko gola.

Francuska je do sada strpljivo čekala svoje šanse, dok se četa Domenika Tedeska opredelila za nešto niži defanzivni blok čime bi otvorila potencijalno veliki prostor na polovini "trikolora".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke