POLUVREME - Fudbal za bogove, Jamal "brži" od Pelea, Španija vodi u Minhenu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 09.07.2024.
21:47
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Bavarskoj!

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta utakmice polufinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, Španija u Minhenu vodi protiv selekcije Francuske rezultatom 2:1.

Nema dileme da gledamo najatraktivniju utakmicu u dosadašnjem toku prvenstva ne samo zbog broja golova u prvom poluvremenu, već i zbog samih dešavanja na terenu.

Prvi su u Minhenu zapretili fudbaleri Španije preko Ruiza koji je posle centaršuta Jamala gađao preko gola, ali već u devetom minutu dogodio se potpuni šok za "crvenu furiju".

Dembele je poslao dobru loptu ka Embapeu koji je uputio savršen centaršut ka Randalu Kolo Muaniju, a napadač Pari Sen Žermena se najbolje snašao između Naća i Laporta i glavom matirao nemoćnog Simona.

Imali su "galski petlovi" još jedan opasan napad kada je udarac Embapea uspeo da izblokira Naćo, nakon čega je u razmaku od samo četiri minuta usledio totalni preokret na Alijanc areni.

Novi problem za Španiju pojavio se nedugo zatim kada je Hesus Navas dobio žuti karton zbog prekršaja nad Rabioom, no to nije smetalo pulenima Luisa de la Fuentea da zaigraju još bolje.

Svoju sjajnu igru na turniru u Nemačkoj još uvek 16-godišnji Lamine Jamal je posle svega uspeo da kapitalizuje fantastičnim pogotkom u 21. minutu kada je sa više od 20 metara loptu od stative poslao iza leđa Menjona.

Trenutak za istoriju, poput gola takođe tinejdžera Pelea u finalu Svetskog prvenstva 1958. godine, a fudbaler Barselone je postao najmlađi strelac u istoriji Evropskog prvenstva sa nepunih 17 godina, koliko puni 13. jula, dan pre finala.

Nisu Španci stali tu, pa su u 25. minutu stigli i da povedu, najviše zahvaljujući Daniju Olmu koji se odlično snašao unutar kaznenog prostora i šutirao kada mu je "pomogao" Kunde od kojeg se lopta odbila u mrežu Francuza.

Usledio je nešto mirniji period igre, no izabranici Didijea Dešana će morati da napadnu ukoliko žele da izbegnu poraz, što će ostaviti dosta prostora za još otvoreniji meč i mnogo uzbuđenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke