POLUVREME - Hoće li UEFA išta posumnjati za meč u Frankfurtu? Ništa se nije promenilo u grupi "E"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 26.06.2024.
18:49
Izvor: Sportske.net

Svi i dalje imaju istovetan broj bodova.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Slovačke i Rumunije igraju 1:1 posle prvih 45 minuta meča 3. kola Evropskog prvenstva u Frankfurtu.

Brojni komentari najavili su ovaj duel budući da se pričalo da će dve selekcije namerno odigrati nerešeno kako bi i jedni i drugi prošli u nastavak takmičenja. Iz tog razloga, iz vrha UEFA bili su prisutni na stadionu u Frankfurtu.

Za sada, upravo je nerešeno, onako kako odgovara i Slovačkoj i Rumuniji, ali ne deluje da je išta sporno.

Od 24. minuta, Slovaci su poveli kada je Juraj Kucka centrirao, a Ondrej Duda skočio između dvojice rumunskih fudbalera i savršeno se poklonio ispred Nice sa 1:0 na semaforu.

Nismo gledali previše propuštenih prilika, ali jesmo videli još jedan gol kada je Janis Hadži pretrčao Davida Hancka, a ovaj ga pipnuo taman toliko da napadač  Rumunije padne i dobije penal. 

Razvan Marin je izveo savršen udarac sa bele tačke, pod prečku za izjednačenje.

U Štutgartu između Ukrajine i Belgije nema golova. 

Belgija je imala više od igre, De Brujne je u osmom minutu „spakovao“ sjajnu šansu za Lukakua, ali je ovaj produžio svoje „prokletstvo“ i ponovo nije uspeo da zatrese mrežu. Tukao je iz idealne pozicije, ali mu je Trubin zaustavio udarac.

Pritiskali su Belgijanci i kasnije, ali su Ukrajinci disciplinovanom igrom uspeli da im osujete sve pokušaje. U 33. minutu je De Brujne zamalo postigao neverovatan pogodak. Vrlo inteligentno je pokušao da prevari Trubina, iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, baš kada su svi očekivali centaršut. Usledio je udarac direktno u gol, međutim lopta je pogodila samo spoljni deo mreže. Pitanje da li bi Trubin stigao da spasi svoj tim da je De Brujne bio malo precizniji.

Izabranici Sergeja Rebrova su u nekoliko navrata zapretili iz tranzicije, ali sve se završavalo nepreciznim šutevima sa distance.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke