POLUVREME - Igramo koliko nam Englezi daju, njega Stojković mora da zameni!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 16.06.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Suočavamo se sa mnogo problema.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije gube od Engleske rezultatom 1:0 posle prvih 45 minuta utakmice u Gelzenkirhenu.

Očekivana slika iz prvih 45 minuta. Engleska je držala loptu u najvećem delu vremena, u uvodnih pet minuta jedva da samo je dotakli. Često smo kasnili u pritisku i markaciji, opstrukciju igre Sautgejtovog tima vršili smo preko sitnih faulova, ali u 13. minutu zakazali smo na više polja.

Džud Belingem je pokrenuo akciju, poslao loptu na desnu stranu, gde je Voker proigrao Saku, Pavlović nije stigao da spreči centaršut, a Džud Belingem je utrčao i glavom zatresao mrežu Rajkovića. Loše smo branili prostor u šestnaestercu, Gudelj je kasnio i ostavio Živkovića i Rajkovića u Belingemovoj nemilosti.

Moralo je mnogo toga da se promeni u igri našeg tima. Pre svega da uspostavimo ikakav posed, da pokušamo da iskreiramo, ali to uopšte nije išlo lako. Igrom slučaja, greškom rivala, desio se odličan pokušaj Aleksandra Mitrovića, no Pikford nije morao da interveniše. Lopta je prošla malo pored bliže stative golmana Evertona.

Englezi su pokazali ubojitost iz kontri, pa je opet u 22. minutu stradala naša desna strana, ali srećom Kajl Voker nije pogodio. Zaigrali smo malo, Englezi su se spustili u blok i prepustili loptu posle pola sata dominacije.

Nismo mnogo toga uspeli da uradimo, ali smo dobili nekoliko problema. Prvobitno je Nemanja Gudelj dobio žuti karton što nikako nije smelo da se dogodi i najbolje bi bilo da ga Dragan Stojković povuče sa terena jer rizikujemo da ostanemo sa igračem manje. To ne bi bilo pogubno samo za ovaj meč, već i za naredni.

Nekoliko trenutaka kasnije, povredio se Filip Kostić i umesto njega je na teren pred pauzu ušao Filip Mladenović.

Imali smo najbolji napad u drugom minutu nadoknade kada je Lukić centrirao, a dobili smo korner, no taj prekid nije doneo ništa.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gost
Monday, 17.06.2024
03:53

Mali iz Pasje poljane je najveca prevara ali radi za 100.000 € mesecno i bas ga zabole. Opet necemo nista uraditi!