POLUVREME - Imamo još jedan spektakl, Gruzini poveli, Rodri vratio Špance!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 30.06.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Odličan meč.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Fudbaleri Španije i Gruzije se u Kelnu bore za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, gde pobednika čeka Nemačka, a rezultat nakon 45 minuta je 1:1.

Španija je od prvog minuta krenula žestoko da pritiska rivala, ređale su se opasne situacije ispred golmana Mamardašvilija "kao na traci", Pedri i Niko Vilijams su imali odlične šanse, delovalo je da gol Gruzije "visi u vazduhu", ali...

Gruzini su 18. minutu drugi put prešli centar i poveli.

Kvarashelija je po levoj strani pokrenuo kontru na svojoj polovini, proigrao Mikautedzea, takođe na polovini Gruzije, a onda je novi igrač Monaka uputio ključni pas na desnu stranu za Kakabadzea, koji je "rasporio" špansku odbranu.

Kakabadze je potom iz punog trka oštro centrirao na liniju peterca, a tamo je Le Norman očajno intervenisao i poslao loptu u svoju mrežu, u pokušaju da otkloni opasnost ispred Kcarashelije.

Špance je ovaj autogol šokirao, poremetio im je napade, koji su se nastavili, ali nisu više bili onako opasni.

Izabranici Vilija Sanjola su se odvažili, sve su više izlazili visoko, a Kvarahelija je svojim lucidnim driblinzima baš namučio Karvahala i Le Normana.

Ipak, negde od 32. minuta je Španija ponovo preuzela totalnu inicijativu.

Kukurelja je u 36. minutu veoma dobro tukao sa distance, ali Mamardašvili se nije dao iznenaditi, a sjajni golman Valensije je u 39. minutu zaustavio i šut Vilijamsa.

Izjednačenje je stiglo u 39. minutu. Španija je izvela sjajnu akciju, na ivici ofsajda, koja se završila pasom Vilijamsa i pogotkom Rodrija, perfektnim udarcem levom nogom sa 16 metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke