POLUVREME - Kalcona drži čas Sautgejtu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 30.06.2024.
18:49
Izvor: Sportske.net

Odlični Slovaci!

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Slovačke posle prvih 45 minuta zasluženo vode protiv Engleske rezultatom 1:0! 

Slovaci su od samog početka jasno stavili do znanja da ih uloga autsajdera ne zanima i da će danas napasti Engleze, što su i učinili i to uspešno.

Već u petom minutu Slovaci su izveli uigran napad, Hancko je sa levog boka poslao opasan pas kroz peterac, srećom po Pikforda, tamo je zakasnio Šranc. 

U 12. minutu Slovaci su opet bili opasni, ovaj put je Haraslin bio u dobroj poziciji, ali je u poslednjem trenutku izblokiran.

Englezi su donekle uzvratili posle jedne dobre polukontre, Belingem je proigrao Tripijea, kome je lopta odskočila ispred noge, pa ju je poslao daleko preko gola. 

Nakon toga je i Kejn imao pokušaj glavom, ali je izblokiran, pa su Englezi dobili samo korner.

U 25. minutu Slovaci su potpuno zasluženo poveli, opet su izveli sjajnu i jasno kreiranu akciju, Strelec je proigrao Šranca koji je nepogrešivo utrčao u prazan prostor i šutirao pored Pikforda za 0:1!

Slovaci su potom očekivano malo zastali, povukli se, a Englezi su i dalje bili bezopasni i prilično bezidejni sa loptom u nogama, osim što je Mejnu u nadoknadi više iz očaja šutirao sa distance bezopasno po Dubravku.

Kada se sve sabere, tim Frančeska Kalcone je u potpunosti nadigrao favorizovane Engleze, koji su po četvrti put na ovom turniru daleko ispod svakog nivoa.

Da li Sautgejt može da preokrene nešto u nastavku i sa kojim izmenama?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke