POLUVREME - Kiša napravila pomenju, Nemci se ispromašivali

Autor: Nemanja Janošev
subota 29.06.2024.
22:13
Izvor: Sportske.net

Danci pokazali zube u drugom delu prvog poluvremena.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Nemačke i Danske igraju prvo poluvreme utakmice osmine finala Evropskog prvnestva bez golova.

Od samog starta duela, Nemci su do kraja stisnuli papučicu gasa i već u prvih 10 minuta imali poništen gol, te nekoliko izglednih prilika koje je sprečavao Kasper Šmajhel.

Niku Šloterbeku je u trećem minutu poništen pogodak zbog faula koji je Jozua Kimih načinio u trenutku napada na loptu koja je išla posle kornera. Doduše, nije pojašnjeno zbog čega gol nije priznat, ali utisak sa snimka je da je to bio prekršaj igrača Bajerna.

Upravo je on samo nekoliko momenata kasnije ozbiljno testirao Kaspera Šmajhela i malo je nedostajalo da vidimo pogodak turnira do sada. Kasnije su pokušavali i Kaj Haverc i Niko Šloterbek još jednom, ali golman Lestera je bio inspirisan večeras.

Bila je to potpuna dominacija Nemaca, ali su ih Danci sredinom poluvremena upozorili preko pasa Joakima Andersena iz poslednje linije ka Kristijanu Eriksenu čiji je šut izblokiran, ali nije bilo bezazleno po domaće. Ubrzo je i sjajno ubacivanje i solidan šut imao Joakim Mele...

Upečatljivo za prvi deo igre bio je prekid meča u 35. minutu od strane arbitra Majkla Olivera koji je procenio da nije bezbedno da igrači budu na terenu dok traje oluja u Dortmundu. Veliki je pljusak praćen grmljavinom i odluka se mogla okarekterisati kao opravdanom.

Prekid je trajao petnaestak minuta, a pošto je meč nastavljen, Kaj Haverc je propustio još jednu šansu za Nemačku, a kasnije su dve dobre prilike imali i Danci, pre svega Rasmus Hojlund.

S obzirom na to da se nastavilo od trenutka prekida, nadoknade za taj preriod nije bilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke