POLUVREME - Musijala briljira, Nemci vode, ali Soboslaj je pokazao da još ima nade za Mađare!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2024.
18:48
Izvor: Sportske.net

Nemci bolji, ali ne tako ubedljivi kao u prvom kolu.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Posle startnih 5:1 protiv Škotske, domaća reprezentacija Nemačke danas u drugom kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu igra protiv Mađarske u Štutgartu.

Prvo poluvreme je završeno, a rezultat posle 45 minuta igre je 1:0 za Nemce koja grabi ka drugoj pobedi.

Prvu veliku priliku Nemci su imali u 11. minutu preko Haverca koji je probio iskosa sa desne strane pored Orbana, ali je Gulaši sjajno intervenisao.

Usledio je korner posle koga su Nemci imali još jednu veliku priliku, ali je Bola uspeo glavom da zaustavi loptu koja je išla u nebranjeni deo mreže.

Bolja igra Nemačke krunisana je vodećim golom u 23. minutu, posle jedne sporne situacije u kaznenom prostoru Mađarske. Gundogan je na nekih 7-8 metara od gola Mađara odgurnuo Orbana koji je posrnuo, izgubio kontrolu nad loptom, a sudija se nije oglasio, što spretni Gundogan koristi za asistenciju Musijali, a ovaj preciznim šutem  šalje loptu u desnu stranu protivničkog gola - 1:0.

Mogli su Mađari brzo do izjednačenja preko Soboslaja, čiji je udarac iz ''slobodnjaka'' pod prečku sjajnom intervencijom zaustavio Manuel Nojer.

Nije se dugo čekalo da Nemci ponovo uspostave kontrolu na terenu i počnu da vrše sve snažniji pritisak na protivničkoj polovini terena.

Na isteku 44. minuta, sjajni Musijala je primio loptu na ivici kaznenog prostora i odmah šutirao u levi ugao, ali je zamalo bio neprecizan i lopta je pogodila spoljni deo mreže.

U poslednjim trenucima prvog polvremena zatresla se i Nojerova mreža kada je posle centaršuta Sobosjala iz slobodnog udarca Salaj zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu i taj pogodak nije priznat. Ostalo je 1:0 za Nemce, ali Mađari pokazuju da u nastavku mogu i nešto više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke