POLUVREME - "Nevini" Kros oslabio Špance, sve puca u Štutgartu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 05.07.2024.
18:47
Izvor: Sportske.net

Fudbalski šah.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva Nemčaka - Španija - 0:0.

 U centru pažnje u prvih 45 minuta bio je iskusni vezista Toni Kros koji večeras možda igra i poslednju utakmicu u karijeri. Njegova dva gruba prekšaja nad Pedrijem i Jamalom prošla su nekažnjeno od strane engleskog sudije Entonija Tejlora, a Pedri je zbog posledica Krosovog starta morao da izađe iz igre već u osmom minutu.

Golova nije bilo, ali jeste sjajnog tempa i solidnih prilika, ono najbolje tek nas očekuje u Štutgartu.

Već u prvom minutu Španije je zapretila, posle dobrog napada po levoj strani lopta je došla do Pedrija, a vezista „crvene furije“ testirao Nojera koji nije imao problema sa njegovim udarcem.

Ušli su Nemci grubo u meč, prednjačio je Kros koji je dva puta u prvih pet minuta startovao nad Pedrijem , pa Jamalom. Pedri je zbog povrede morao van terena, a umesto njega u igru je ušao Dani Olmo. Nemački veteran nije dobio ni žuti karton.

Bili su opasniji Španci u prvih 15 minuta u kojima je tempo igre bio izuzetno visok. Novi šut ka golu Nojera uputio je Ruiz, ali je bio neprecizan.

Prvu priliku na meču Nemačka je imala u 21. minutu. Kimih je ostao sam na desnom boku, uputio kvalitetan centaršut, a Haverc glavom šutirao pravo u Simona. Dva minuta kasnije svoj udarac oprobao je i štoper Španije Laport, bez problema za Nojera.

Bio je opasan Haverc po gol Simona u prvom delu. Napadač Nemačke šutirao je i u 35. minutu, ali promene rezultata nije bilo.

Bio je Haverc u centru pažnje u ovom delu utakmice. Centarfor "pancera" izgubio je loptu na svojoj polovini u 39. minutu i omogućio Olmu da okuša sreću šutem sa distance koji je ukrotio Nojer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke