POLUVREME - Poljaci se probudili posle lošeg starta, rezultat ne odgovara ni njima, ni Austrijancima!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.06.2024.
18:49
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva borba u Berlinu.

EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Povezane vesti

Poljska i Austrija vode danas veliku borbu u Berlinu, za prve bodove na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Posle startnih poraza, i jedni i drugi jako žele pobedu, ali posle prvog poluvremena rezultat je 1:1.

Austrijanci su bolje počeli meč i poveli već u devetom minutu. Sve se dogodilo posle auta sa leve strane, izveo ga je Mvene, Poljaci su izbili loptu iz kaznenog proszora ponovo do njega, a onda Mvene odlično centrira za Traunera koji udarcem glavom šalje loptu iza leđa golmana Ščensnog - 0:1.

Osam minuta kasnije pripretili su Poljaci koji su posle izblokiranog šuta Zelinskog tražili jedanaesterac zbog igranja rukom protivničkog igrača u kaznenom prostoru Austrije, a samo minut kasnije Zalevski je imao veliku priliku za izjednačenje kada je sa desetak metara, iskosa sa leve strane loše šutirao i poslao loptu preko gola.

Zelinski je u 27. minutu pokušao sa dvadesetak metara, ali je njegov šut ponovo izblokiran, pa je i ova obećavajuća akcija za Poljake propala.

Ali, nastavili su Poljaci sa napadima, sve veći pritisak je trpela odbrana Austrije i na isteku prvih pola sata igre Poljska je došla do zasluženog izjednačenja. Posle centaršuta sa leve strane, Bednarek je najpre pokušao, izblokiran je njegov šut, ali se lopta odbila do Kšištofa Pjonteka koji tu priliku ne prošušta i sa ivice peterca šalje loptu u mrežu - 1:1.

Posle primljenog gola Austrijanci su ponovo preuzteli inicijativu. Sjajnu priliku za novo vođstvo Austrija je imala u 38. minutu kada su izveli brzu akciju, proređena je bila opdbrana Poljaka, ali je Zabicer napravio potez, pa su poljski defanzivci ipak uspeli da izblokiraju njegiv udarac.

Ipak, u poslednjim trenucima prvog poluvremena mogli su i Poljaci do preokreta kada je Zelinski sjajno izveo slobodan udarac, ali je golman Penc još bolje reagovao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke