POLUVREME - Španci bolji, rezultat to ne pokazuje

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.06.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

''Furija'' bila bliže vođstvu.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Duel Španije i Italije je centralni događaj dana na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a posle prvog poluvremena u Gelzenkirhenu rezultat je 0:0.

Prvih 45 minuta obeležila je bolja igra Španije koja nije to uspela da pretvori i u rezultatsku prednost.

Mogli su Španci do vođstva već u drugom minutu kada je Niko Vilijams odlično centrirao sa leve strane, Pedri je zahvatio loptu glavom, gađao pod prečku, ali je golman Donaruma izbio loptu u korner.

Već u desetom minutu nova velika prilika za Špance, ovoga bputa je Niko Vilijams šutirao glavom posle centaršuta sa leve strane, ali lopta je završila zamalo pored leve stative Donaruminog gola. Italijanski golman je nešto kasnije zaustavio i pokušaj Morate posle odlične akcije Jamala.

Projektil Fabijana Ruiza sa oko 25 metara u 24. minutu ''zaledio je srca'' italijanskim navijačima, ali lopta je prohujala tik iznad prečke.

S druge strane, ''azuri'' su najčešće pretili iz polukontri, pokušavali su brzim akcijama da naprave pometnju u odbrani Španaca, ali im je nedostajala konkretnija završnica tih akcija. Tek na samom kraju poluvremena Kjeza je imao jedan opasniji pokušaj iskosa sa desne strane, kada je lopta završila preko gola.

Inače, finiš poluvremena protekao je u mirnijoj borbi, bez novih velikih uzbuđenja, pa očekujemo da se u nastavku ta borba ponovo rasplamsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke