POLUVREME - Srbija u grču, spasila je stativa, nula u Minhenu

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 20.06.2024.
15:46
Izvor: Sportske.net

Mora ovo mnogo bolje.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije i Slovenije igraju u Minhenu utakmicu drugog kola C grupe Eura, a rezultat nakon 45 minuta je 0:0.

Izgleda da je važnost ovog duela doprinela da malo toga smo vidimo do sada, ako ne računamo sjajan ambijent na tribinama, mada se mora priznati da su Slovenci bili puno bliži vođstvu.

Srbija je počela sa dvojicom svojih najboljih napadača Mitrovićem i Vlahovićem, kao i Tadićem iza njih, ali nije iskreirala nijednu opasnu akciju, već je u prilike ulazila posle prekida.

Slovenci, kao i obično, discpilinovani, u bloku, ali i konkretniji u fazi napada.

Levo krilo Jan Mlakar je zadavao dosta problema našima, imao je nekoliko ozbiljnih pokušaja, a u sedmom minutu i veliku šansu, kada je tukao iz dobre pozicije, ali mu je Rajković odbranio šut.

Srbija je prvi put zapretila u 27. minutu. Posle jedne akcije iz auta, Vlahović je šutirao glavom na prvu stativu, ali je siguran bio Jan Oblak.

U 31. minutu je Srbija mogla da povede posle velike gužve nakon kornera, Mitrović je probao iz peterca, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon toga su se Slovenci otvorili i pravo je čudo kako nisu poveli u 37. minutu.

Vezista Elšnik se prošetao kroz našu zadnju liniju, ušao u kazneni prostor, "raspalio" i pogodio stativu. Lopta se potom odbila do Šeška, koji je prebacio gol iz sjajne pozicije.

U finišu je Srbija pretila preko Mitrovića i Lukića, ali rezultat se nije promenio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke