POLUVREME - Šta je uradio Barak?! Kvarachelija vodi Gruziju ka istoriji!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 26.06.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo na obe utakmice.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Češke i Turske igraju poluvreme bez golova u poslednjem kolu grupe "F" Evropskog prvenstva.

Dobro poluvreme na stadionu HSV, bez stopostotnih prilika, ali nekoliko odličnih situacija koje su mogle da dovedu do ishih. 

Turska je tim koji ima posed skoro dve trećine vremena, opteretili su levu stranu rivala napadajući preko Kenana Jildiza, Hakana Čalhanoglua koji se tu kretao i beka Ferija Kadioglua čija je uloga bila da se pojavljuje i ulazi u sredinu. Dosta ofanzivnu opciju odabrao je Vinćenco Montela.

Međutim, ono što je ostalo upečatljivo jeste isključenje Antonjina Baraka. Kreator češkog tima je zaradio dva žuta kartona. Prvi nakon što je napravio prekršaj, a zatim prigovorio Ištvanu Kovaču koji bi mu oprostio povlačenje rivala, a onda je otvorenim đonom startovao na nogu protivnika i zasluženo zaradio drugu javnu opomenu. Rumunski sudija mađarskog porekla ništa nije prepuštao slučaju.

Turci su jalovo napadali, a najbolju šansu do sada imali su Česi posle pokušaja Jurašeka, no Mert Gunok je odlično reagovao u završnici prvog dela igre. 

U Gelzenkirhenu, Gruzija vodi protiv Portugala sa 1:0 i to je rezultat koji joj garantuje istorijski plasman u osminu finala, dok eliminišu Češku.

Portugal je sigurno prvi u ovoj grupi, pa je selektor Roberto Martinez izvršio čak osam promena u startnoj postavi u odnosu na meč sa Turskom. Gruzini su šokantno poveli već posle minut i 32 sekunde igre. Antonio Silva je uputio katastrofalan poprečni pas na sredini terena, pa je Mikautadze poslao loptu napred za Hviču Kvaracheliju, a ovaj je u svom stulu projurio pored odbrane Portugala i lako poslao loptu u malu mrežu sa desne strane.

Bio je to peti najbrži gol u istoriji šampionata Evrope. Nakon toga je Portugal očekivano dominirao, Žoao Neveš je zapretio u 24. minutu, Feliks je u 30. tukao tik pored gola, kao i Palinja u 44. Gruzija je imala nekoliko opasnih tranzicija, Kvarachelija je u 36. minutu bio jako blizu drugog pogotka, ali nije uspeo.

Treba istaći da je Kristijano Ronaldo bio jako nervozan tokom prvog poluvremena, pa je u 28. minutu dobio žuti karton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke