POLUVREME - Švajcarci čekaju Srbe ako ovako ostane

Autor: Mladen Heleta
nedelja 23.06.2024.
21:47
Izvor: Sportske.net

Dobar rezultat na drugom meču za Srbiju.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Večeras ćemo saznati rasplet u grupi A Evropskog prvenstva, Nemci i Švajcarci se bore za prvo mesto, a Škoti i Mađari za treće.

Rezultati nakon 45 minuta:

Švajcarska - Nemačka 1:0

Škotska - Mađarska 0:0

U Frankfurtu domaćin gubi od Švajcaraca i ukoliko tako ostane izgubiće prvo mesto na tabeli. Pobednik ove grupe u osmini finala čeka drugog iz grupe C, a to može biti Srbija ako pobedi Dansku.

Borba za prvo mesto za sada opravdava očekivanja.

Nemačka dominira u posedu i terenskoj inicijativi, ali Švajcarci su iz jedne dobre akcije postigli gol i to nam garantuje zabavu u nastavku.

Pre toga, Nemačkoj je poništen pogodak Roberta Andriha u situaciji u kojoj je kiksnuo Jan Zomer. Arbitar Orsato ga je poništio zbog ranijeg faula Džamala Musijale.

Vođstvo Švajcaraca režirao je Remo Frojler asistencijom za Denoma Endojea, koji je za dlaku izbegao ofsajd i postigao prelep gol za vođstvo u 28. minutu.

U Štutgartu veliki ulog, malo toga viđenog, a na snazi je rezultat koji nikom ne odgovara, jer sa remijem i jedni i drugi pakuju kofere.

Nismo videli nijednu šansu sve do 40. minuta, Škoti su bolje otvorili, Mađari su se kasnije oslobodili i pokušavali udarcima sa distance, a onda stvorili veliku priliku, kada je Orban glavom pogodio prečku iz peterca, posle centaršuta Soboslaja iz slobodnog udarca.

Moraće oba tima puno bolje ako ovde žele trijumf. 

Remi na ovom meču odgovara Srbiji, ukoliko kojim slučajem sa dva boda zauzme treće mesto u svojoj grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke