POLUVREME - Švajcarci "pojeli" Mađare, imaju 2:0 i krupno koračaju ka trijumfu

Autor: Mladen Heleta
subota 15.06.2024.
15:47
Izvor: Sportske.net

Sjajna predstava Švajcarske.

EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Povezane vesti

Fudbaleri Mađarske i Švajcarske igraju u Kelnu utakmicu prvog kola grupa A šampionata Evrope, a rezultat nakon 45 minuta je 2:0 za Švajcarce.

Posle svega viđenog, može se reći da su Mađari i dobro prošli zbog toga što ovaj susret već nije rešen i što će možda imati šansu da se "poprave" u nastavku.

Izabranici Murata Jakina su dominirali, bili jači u svakom duelu, vršlili strahovit pritisak na poslednju liniju Mađarske, opasno pretili u nekoliko navrata i potpuno neutralisali najboljeg mađarskog igrača Soboslaja.

Švajcarci su poveli u 13. minutu, kada je Ebišer poslao fantastičan pas u prazan prostor i "spojio sa golom" Kvadva Duu. Napadač Ludogoreca je izašao sam pred Gulačija i rutinski ga matirao.

Pomoćnik Slavka Vinčića je najpre signalizirao ofsajd poziciju, ali posle provere u VAR sobi je bilo jasno da je gol čist, pa je slavlje "sajdžija" moglo da počne.

U 20. minutu je Švajcarska propustila kololasnu priliku da udvostruči prednost.

Kerkez je katastrofalno pogrešio u predaji lopte pod pritiskom, u duelu je slab bio Salai, da bi čist zicer Vargasu "skinuo" golman Gulači.

Ništa se nije promenilo ni do 45. minuta. Mađari su bili bezopasni, a Švajcarci discpilinovani i konkretni.

Ipak, bilo bi nepravedno da je ostalo "samo" 1:0.

Sjajni fudbaler Bolonje Ebišer je u poslednjem minutu prvog dela sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogodio željeno mesto, za 2:0.

Podsetimo, sinoć je Nemačka u ovoj grupi deklasirala Škotsku rezultatom 5:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke