Pomračenje zvezde Reala, Rumuni počistili Ukrajince za prvo iznenađenje!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.06.2024.
16:52
Izvor: Sportske.net

Prvo iznenađenje.

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Fudbaleri Rumunije nadigrali su selekciju Ukrajine pošto su danas u Minhenu pobedili rezultatom 3:0! 

Iako je Ukrajina bila blaži favorit zbog zaista zvučnih imena kao što su Lunin, Zinčenko, Mudrik, Dovbik, Rumuni su pokazali kolektivnu snagu i odličnom igrom zasluženo osvojili tri boda. 

Ukrajinci su delovali donekle kao tim koji bi mogao da napadne i prvi ugrozi gol rivala, ali se sve promenilo po isteku pola časa igre. Tada je, u 29. minutu, golman Lunin loše ispucao loptu, usledila je brza reakcija Rumuna, Man je odložio povratni pas, a Stanču raspalio sa 22-23 metra u same rašlje za 1:0!

Isti igrač mogao je da bude potpuni heroj samo 10 minuta kasnije, kada je iz kornera pogodio prečku. 

Rumuni su ipak u nastavku potpuno dotukli bezidejne Ukrajince. U 53. minutu Marin je postigao novi efektan gol sa distance, utisak je da je Lunin morao bolje da interveniše, ali je golman Reala bio ponovo primoran da vadi loptu iz mreže. 

Četiri minuta kasnije, Ukrajinci su bili u nokdaunu. Man je sa desne strane iz šesnaesterca poslao pas u peterac, tamo je na pravom mestu bio Draguš kome nije bilo teško da pogodi prazan gol za nedostižnih 3:0.

Pokušao je Sergej Rebrov da razdrma svoju ekipu izmenama, ušli su Jarmolenko, Jaremčuk i Braško, ali to nije donelo ništa značajno u igri Ukrajine. 

Dragušin je odlično komandovao ukomponovanom odbranom Rumunije, koja je pokazala zavidan kvalitet, što potvrđuje i činjenica da Ukrajinci nisu imali šut u okvir gola sve do 77. minuta kada je udarac Sudakova sa distance zaustavio golman Nica. 

Do kraja, Rumuni su umalo postigli i autogol, Nica je čuvao mrežu i od svojih saigrača u dve situacije, a Mudrik je imao još jedan očajan pokušaj kada je iskosa sa leve strane poslao loptu daleko na tribine. As Čelsija je bio jedan od lošijih aktera u svojoj ekipi, te pokazao da je još daleko od forme kojom bi opravdao činjenicu da je plaćen 100 miliona evra... U poslednjim trenucima meča je više iz očaja šutirao sa distance, Nica je upisao novu odbranu. 

Sve u svemu, Rumuni su pobedom otvorili grupu, sada na miru mogu da gledaju meč Belgija - Slovačka. U narednom kolu 22. juna sastaju se Rumunija i Belgija i Ukrajina i Slovačka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke