Predsednik FS Francuske: "Tim je objedinjujući stub"

Autor: Milovan Longinov
sreda 03.07.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Politika i fudbal teme u Francuskoj.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Predsednik Francuskog fudbalskog saveza Filip Dijalo podsetio je na svoju dužnost "neutralnosti" uoči drugog kruga vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj i dodao da igrači, koji predstavljaju "objedinjavajući stub", imaju slobodu izražavanja.

Dijalo je u intervjuu za Frans pres u Nemačkoj gde je u toku Evropsko fudbalsko prvenstvo, rekao da igrači imaju slobodu izražavanja i da "svi treba da budu zadovoljni što ti ljudi od oko 20 godina brinu za ono što se dešava u zemlji".

"Oni su igrači, a ja sam predsednik saveza, imam druge obaveze, moram da poštujem propise koji zabranjuju da se govori o politici ili religiji. Kao predstavnik javne institucije, moram da poštujem neutralnost", rekao je Dijalo.

Prema njegovim rečima, treba poštovati francusku devizu "Sloboda, jednakost, bratstvo" i to je takođe u srži sporta, to su vrednosti solidarnosti i jedinstva.

"DNK francuskog tima je da bude objedinjujući stub Francuza, bez obzira na boju kože, poreklo, religiju i politička opredeljenja", rekao je Dijalo.

Igrači francuske fudbalske reprezentije na konferencijama za novinare redovno su zamoljeni da komentarišu vanredne parlamentarne izbore u Francuskoj, čiji je drugi krug zakazan 7. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke