Provokacija albanskog novinara - FSS hitno reagovao!

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 17.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

"Uvredio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike".

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Albanski novinar Arlind Sadiku je tokom meča na "Šalke areni" između Srbije i Engleske provocirao srpske navijače pokazivanjem simbola albanskog dvoglavog orla prema njima.

Simbol koji bi trebalo da predstavlja tzv. "Veliku Albaniju".

Zbog toga je u toku noći hitno reagovao i Fudbalski savez Srbije, odnosno, portparol Milan Vuković, inače Oficir UEFA ispred srpske delegacije u Nemačkoj.

Poslata je hitna protestna nota u UEFA i zahteva se hitna kazna, te i njegovo dalje izbacivanje sa Evropskog prvenstva i njegove medijske kuće.

"Posle utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izveštaja i naišao sam na ovo. Zahtevam hitnu reakciju sa vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara.

Uvredio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike.

Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čoveku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što pre.

Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tak može nazvati, koji je akreditovan od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mejl", poručio je Milan Vuković ispred FSS.


Ne propustite