Rangnik: "Gospodari smo svoje sudbine"

Autor: Filip Rodic
subota 22.06.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Oduševljen.

EPA/Hannibal Hanschke
EPA/Hannibal Hanschke

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Ralf Rangnik izjavio je da je srećan zbog pobede nad Poljskom, ali i zbog igre svoje ekipe tokom većeg dela meča.

"Srećan zbog pobede, ali i zbog igre u većem delu utakmice. Briljantno smo počeli i igrali u prvih 20 minuta, a bili smo jako dobri i u zadnjih pola sata. Između ta dva razdoblja je bilo faza kad smo malo popustili. Poljska se vratila i morali smo se dobro namučiti za novo vođstvo", izjavio je Rangnik, a prenela HINA.

Austrija je u Berlinu pobedila Poljsku sa 3:1, u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

"Drugo poluvreme je bilo bolje i zato smo zaslužili pobedu. Sad je vreme za oporavak. Moramo se dobro naspavati, dobro najesti, popuniti energetske zalihe i nadati se da ćemo u utorak protiv Holandije uspeti da se izborimo za plasman u osminu finala. Dobro je što smo gospodari svoje sudbine", dodao je Rangnik.

Kristof Baumgartner, strelac drugog gola za Austriju, je rekao da je ekipa bila pod velikim pritiskom pred meč sa Poljskom.

"Svi smo veoma srećni. Bili smo pod velikim pritiskom, bilo je puno nervoze. Ovo je veliko olakšanje, ali znamo da je to tek početak i da su pred nama veliki izazovi. Pobedili smo Nemačku u pripremama i iza nas je zaista dobro razdoblje pa su ljudi brzo postali euforični, ali mi smo uvek bili svesni svoje situacije. Znamo koliko smo dobri. Bila bi šteta da smo izgubili danas", rekao je Baumgartner.

U prvom kolu, Austrija je poražena od Francuske (0:1), a u poslednjem kolu će igrati protiv Holandije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke