Robertson: "Nismo bili prisutni i sve smo pogrešno uradili"

Autor: Mladen Heleta
subota 15.06.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Težak poraz Škota od Nemaca na startu Eura.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Sinoć je počelo Evropsko prvenstvo u fudbalu, a u premijernom meču je domaća Nemačka deklasirala Škortsku rezultatom 5:1 u Minhenu, u prvom kolu grupe A.

U formatu tamkmičenja po kom dalje idu i četiri od šest trećeplasiranih ekipa, može se reći da su Nemci već u osmini finala posle ovog ubedljivog trijumfa, dok je pred Škotima težak put, da se oporave i spreme za duele sa Švajcarcima i Mađarima, u kojima treba da pokažu da nisu zalutali na ovaj šampionat i probaju da se i oni izbore za nastup u osmini finala.

Kapiten Škotske i fudbaler Liverpula Endi Robertson rekao je da su se nemački fudbaleri za sve pitali na stadionu Bajerna.

"U prvom poluvremenu sve je bilo loše sa naše strane, nismo bili prisutni na terenu, nismo bili dovoljno agresivni i dozvolili smo njihovim najboljim igračima da imaju loptu u nogama", rekao je Robertson.

Nije ni drugo poluvreme donelo neki veliki boljitak, mada Robertson kaže da je ekipa izgledala bolje sa desetoricom u polju.

"U nastavku smo igrali sa igračem manje i mislim da su se momci zaista dobro držali. Imali smo ogromnu podršku danas ali smo zaista razočarali. Moramo brzo da se pregrupišemo i reagujemo, jer je mnogo toga lošeg bilo večeras u našoj igri. Potrebno je da brzo preokrenemo situaciju".

U naredna dva meča Škotskoj je potrebna minimum jedna pobeda, a možda i četiri boda za prolaz u nokaut fazu.

"Ovaj poraz je možda najbolja potvrda koliko je ovaj turnir zapravo težak. Njihovi najbolji igrači su odigrali sjajno na svakom delu terena i imali su odgovor za gotovo sve što smo mi kreirali. Mislim da nismo bili na našem maksimumu. Moramo da zaboravimo na ovo i da krenemo ispočetka", završio je Robertson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke