Sautgejt: "Srbija ima mane i mi smo radili na tome"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.06.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Sautgejt smatra da će njegov tim imati težak zadatak.

EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT
EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT

Povezane vesti

Geret Sautgejt, trener reprezentacije Engleske, istakao je pred utakmicu sa Srbijom da njegov tim očekuje veoma težak meč.

"Biće veoma teško, imaju dobre individualce sa iskustvom, opasan napad, znam da nas čeka teška utakmica na otvaranju i daćemo sve od sebe da pobedimo. Sjajna je privilegija biti na ovako velikom turniru, ljudi su videli kako su Nemci igrali sinoć i Španci u prvom poluvremenu protiv Hrvatske. Ima dosta sjajnih ekipa. Naš fokus je da prvo prođemo grupu, jer je to prvi korak za nešto više", rekao je Sautgejt. 

Jedno od pitanja bilo je da li je Sautgejt razgovarao sa nekadašnjim saigračem iz Aston Vile, Savom Miloševićem. 

"Nisam razgovarao sa Savom, dobri smo prijatelji, ali nisam hteo da ga dovedem u poziciju da izda svoju zemlju", rekao je Sautgejt. 

Bilo je i pitanje da li misli da će Srbija igrati sa dva ili sa jednim napadačem. 

"Teško je biti siguran. Dragan ima razne opcije i različite sisteme. Znamo da napadači koje ima stvaraju probleme za svaki tim. Moraćemo da se nosimo sa njima. Opet, svaki tim ima mane i mi smo na tome radili tokom nedelje", rekao je on. 

Selektor Dragan Stojković je rekao danas da će Srbija napasti, a šta misli Sautgejt?

"Ne bi me iznenadilo da napadnu. Dobro se kreću po terenu, imaju dobru tranziciju, strpljivi su. Ne očekujem da će sedeti i braniti se, njihov trener ne igra takav stil", rekao je on. 

Pored njega, svoje mišljenje dao je i Hari Kejn. 

"Imaju dosta kvaliteta, sjajne golgetere i napadače. Velika su pretnja po naš gol, biće agresivni, dobro se brane. Očekujem tešku utakmicu, ali fokus je na nama kao i uvek. Međutim, znam da će biti teško. Želimo da pobedimo, ali u fudbalu svašta može da se desi. Zato morate da se pripremite, hoćemo da igramo naš stil, da budemo agresivni", kaže Kejn.

Posebno je pohvalio dvojicu, Mitrovića i Tadića.  

"Sjajni su igrači, Mitrović je vrsan golgeter i za klub i za zemlju. Tadić je takođe tehičiki fantastičan igrač, dva momka od kojih znamo šta nam dolazi", rekao je Kejn. 

Ne propustite