Selektor Škotske pred Nemačku: "Poštujem sve, nikog se ne plašim"

Autor: Filip Rodic
petak 14.06.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Škoti motivisani.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Danas je veliko otvaranje Evropskog prvenstva u fudbalu. Nemačka i Škotska će od 21 čas igrati u Minhenu.

Selektor Škotske Stiv Klark naveo je da je ekipa svesna značaja duela.

"Znamo da je to velika utakmica, ali za nas je to uvodna utakmica za četiri tima, tri meča i znamo šta moramo da uradimo da bismo se kvalifikovali i to je sve na šta smo fokusirani“, rekao je on. 

"Veličina prve utakmice je pomalo sporedna predstava i nadamo se da se nećemo previše mešati u to. Sigurno, ovo je teška utakmica. Jedna od mantri koju sam oduvek imao je da poštujem svakoga i da se nikoga ne bojim, tako da dolazimo ovde sa puno poštovanja prema domaćinu, znamo da su oni dobar tim, ali nadamo se da će biti noći kada možemo pokazati da smo i mi dobar tim", naveo je Klark.

Za igrače tvrdi da su spremni.

"Verujemo da možemo da izvučemo dobar rezultat svaki put kada izađemo na teren, inače šta je poenta? Dobro smo se pripremili, spremni smo i nadamo se da ćemo to pokazati", naveo je nekada igrač Čelsija.

Dugo Škoti nisu imali priliku za bolji rezultat.

"Mislim da svi treba da budemo ponosni što smo ovde. Prošlo je mnogo vremena od 1998. godine kada smo zapravo putovali u inostranstvo da bismo nastupili na ovakvom turniru. Zato su svi tako uzbuđeni. Ponosni smo što smo bili u mogućnosti da igramo uzastopne turnire i nadamo se da ćemo do kraja ovoga biti još ponosniji što smo uradili nešto malo više za škotski fudbal", istakao je Klark.

"Većina igrača je već bila uključena u velike utakmice, tako da sam siguran da će to dobro podneti", zaključak je Klarka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke