Silvinjo: "Deset dana smo se za ovo pripremali, a onda smo ostali bez ičega"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 16.06.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Albanci poveli, pa stali protiv Italijana.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Selektor Albanije Silvinjo je nakon poraza rezultatom 1:2 od branioca titule Italije u susretu prvog kola grupe B na Euru rekao kako je njegovu ekipu boljeg rezultata koštalo preveliko uzbuđenje nakon vrlo ranog vodstva.

Albanija je povela nakon samo 23 sekunde preko Bajramija, ali Italija je 15 minuta kasnije već bila u vođstvu.

"Dobro smo krenuli u utakmicu i postigli rani pogodak. Ekipa je bila vrlo uzbuđena nakon toga, ali morali smo da odigramo bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo čak imali i prilike za izjednačenje, pogotovo Manaj. Italija je imala brz protok lopte loptu i šteta je što se nismo mogli da se tome odupremo. Da nismo primili drugi gol, bili bismo u dobroj poziciji da pretimo iz kontri, ali nismo izdržali. Deset dana smo se pripremali kako bismo izvukli nešto iz ovog susreta, na kraju smo ostali bez ičega. Moram pohvaliti i naše navijače koji su nam davali veliku podršku. Zaslužena pobeda Italije na kraju", rekao je brazilski stručnjak.

Albanski štoper i igrač Atalante Berat Đimšiti složio se sa svojim selektorom.

"Italija je zasluženo pobedila. Nakon našeg gola nas je pritisla, to je jaka selekcija, sa mnoštvom kvaliteta i iskustva. Strakoša nas je sa nekoliko odbrana držao u utakmici, ali i mi smo imali svoje prilike preko Manaja."

Nakon prvog kola u grupi B, Španija i Italija imaju po tri boda, dok su Albanija i Hrvatska bez bodova, pa je jasno da je međusobni susret Albanije i Hrvatske u sredu u Hamburgu utakmica u kojoj će obe reprezentacije morati da igraju na pobedu.

Ne propustite