Slovaci i Rumuni odigrali kako im odgovaralo i podruku idu u osminu finala!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 26.06.2024.
19:53
Izvor: Sportske.net

Sve ekipe su grupnu fazu završile sa četiri boda, Rumuni prvi!

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacija Slovačke i Rumunije odigrali su 1:1 u Frankfurtu u poslednjem kolu grupe "E" Evropskog prvenstva.

Na taj način, obe selekcije plasirale su se u osminu finala takmičenja u Nemačkoj.

Pred očima Evropske kuće fudbala, zbog sumnji da bi meč mogao da bude namešten jer je bod odgovarao i jednima i drugima i da se o tome dosta spekulisalo, Slovačka i Ruminija su odigrali upravo po meri obeju ekipa.

Videli smo Rumune koji su brža ekipa kako pokušava preko svojih krila da stvori opasnu situaciju pred golom Martina Dubravke, ali to nije išlo tako uspešno, dok su Slovaci definitivno jedan od tvrđih timova na turniru i pokazali su to još jednom

Posle 24 minuta smo videli prvo uzbuđenje i momentalno pogodak. Juraj Kucka je centrirao sa desne sttrane, a Ondrej Duda između dvojice rumunskih igrača skočio na fenomenalan način i savladao Konstantina Nicu. Prelepa završnica veziste Slovačke.

Nije tu bilo mnogo velikih šansi nakon vođstva selekcije Slovačke, ali Rumuni su iskoristili svoju glavnu prednost - brzinu - te su izjednačili. Odličan dribling Janisa Hadžija, ostavio je iza sebe Davida Hancka koji ga je potkačio tek toliko da ovaj iznudi penal što je Razvan Marin savršenim udarcem pretvorio u izjednačenje.

U nastavku susreta nekoliko dobrih prilika za Rumune, ali je Martin Dubravka uspeo da sačuva svoju mrežu.

Osim Slovačke i Rumunije, iz grupe "E" u nastavak će i Belgija, dok Ukrajina završava takmičenje na osnovu gol-razlike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke