Španija može sa dva tima do kraja EP, Feran Tores spakovao Albancima kofere!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.06.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

"Crvena furija" lagano do overe prvog mesta sa maksimalnih devet bodova.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Španije pobedom nad Albanijom rezultatom 1:0 overili su prvo mesto u grupi B. 

Ovim ishodom, i Albanija je ispala sa Evropskog prvenstva, kao poslednja u grupi sa jednim osvojenim bodom.

Španci su uoči ove utakmice već obezbedili prvo mesto u grupi, i "druga postava" pokazala je da De La Fuente ima mnogo dobrih opcija. Verovali ili ne, selektor "crvene furije" odmorio je kompletan tim koji je igrao protiv Hrvatske i Italije, ali pazite kako izgledaju rezerve:

Raja, Hesus Navas, Vivijan, Laport, Grimaldo, Zubimendi, Merino, Olmo, Tores, Ojarzabal, Hoselu. 

Albanci su od početka želeli da dođu do gola Davida Raje, ali im dobro postavljeni Španci nisu to dopuštali i praktično im do finiša prvog poluvremena nisu dopustili nijedan jedini udarac ka golu. 

Iz prve prave akcije, Španija je i povela u 13. minutu kada je Dani Olmo maestralno proigrao Ferana Toresa, a ovaj udarcem iz prve, od stative savladao Strakošu za 0:1.

Albanci doslovno nisu uspeli nijednom ozbiljnije da priprete golu Španije, preciznije u tome su uspeli tek u 45. minutu kada je Aslanijev pokušaj zaustavio Raja.

Početkom drugog poluvremena Španija je imala novu šansu, Grimaldo je centrirao sa levog boka, a Hoselu polumakazicama gađao tik pored gola. 

Selektor Albanije Silvinjo krenuo je na sve ili ništa, uveo je Armanda Broju, koji je uneo živost u napadu, te je napadač Čelsija imao i prvu veliku priliku kada je u 64. minutu posle uigrane kombinacije iz prekida šutirao pod prečku, ali je Raja bio na mestu. 

I De La Fuente je u finišu osvežio svoje snage, uveo je Fermina Lopeza, potom i Moratu i Jamala. Upravo je Morata imao dobar pokušaj glavom nakon kornera, ali je gađao preko prečke. 

U finišu nije bilo previše uzbuđenja, osim što je Raja opet paradom zaustavio Broju, pa su Španci tako suvereno osvojili grupu sa devet bodova, dok Albanci putuju kući sa samo jednim, u remiju sa Hrvatskom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke