Španski defanzivni plan za Francusku - Embapea čuvaju petorica, ključ je 38-godišnjak!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 08.07.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

De La Fuente se prvi put suočava sa kadrovskim problemima.

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Fudbaleri Španije i Francuske sutra će se od 21 sat u Minhenu sastati u prvom polufinalu Evropskog prvenstva.

Španci su do sada pokazali najviše na turniru, Francuzi su nam svim ostali dužni, ali su ipak tu i biće sve opasniji.

Španski selektor Luis De La Fuente se prvi put suočava sa kadrovskim problemima u propremni jednog meča na Euru, a renomirani "AS" je u svom tekstu otkrio planove Španaca za polufinale.

"Povreda Pedrija, te suspenzije Le Normana i Karvahala teraju selektora da izmisli novu udarnu ekipu za meč vredan finala. Naćo će na poziciji štopera zameniti Le Normana, u sredini će umesto Pedrija igrati Olmo, ali najveće iznenađenje je na desnom beku. Tamo će Karvahala zameniti Hesus Navas", piše "AS" i dodaje: 

"To je velika vest jer reč o 38-godišnjaku. Navas je toliko star da je sa Španijom osvojio Mundijal 2010. godine." 

Dakle, Španci pišu da De la Fuente veterana koji je na Euru odigrao kompletan, ali nebitan meč protiv Albanije, te devet minuta protiv Gruzije, vidi kao idealnog za zaustavljanje Kilijana Embapea iz nekoliko razloga:

"Embape ne igra dobro na Euru, između ostalog i zbog loma nosa, zbog čega ne može izdržati celu utakmicu, a posebno ne produžetke. Selektor zato na njega šalje Navasa, poznatog po tome što je borben i predan. Jednako važno, reč je o iskusnom pobedniku."

"AS" dodaje: 

"Jako je teško na desnom beku zameniti Karvahala, koji je sjajne igre prošle sezone za Real pretočio i u reprezentaciju. Na Euru igra izvrsno u oba smera, a posebno je impresivno u četvrtfinalu isključio mladog nemačkog superstara Musijalu. Navas je pak ofanzivno nastrojen, poznat je po probijanju strane i centaršutu. Ali to ne znači da zanemaruje odbrambenu fazu. Puno je puta dokazao da je njemu napad najbolja odbrana."

Ali, dodaje madridski list: 

"Činjenica je i da je Navas za Španiju debitovao davne 2009. godine. Zatim, imao je velike pauze u nastupima za nacionalni tim, tako da mu je ovo tek drugi Euro.

Zato će, ističe "AS", veteran imati veliku i brojnu pomoć: 

"Podršku u zaustavljanju Embapea će mu pružati Naćo i Rodri, uz pomoć Laporta i Olma."

Očekivani sastav Španije:

Simon - Navas, Naćo, Laport, Kukurelja - Rodri, Fabijan Ruiz, Olmo - Jamal, Niko Vilijams, Morata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke