Luka Jović brži od pištaljke, drama i na kraju 1:1!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 20.06.2024.
16:54
Izvor: Sportske.net

Neverovatno.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Slovenijom rezultatom 1:1 u Minhenu, u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva.

Loš meč je odigrao naš tim, Matjaž Kek je taktički nadmudrio Dragana Stokovića, bili su Srbi na jedan sekund udaljeni od drugog poraza na Euru i eliminacije, ali je spasilac bio Luka Jović u 95. minutu. Prethodno je Karničnik dao gol za Slovence u 69. minutu.

Srbiji je ovo prvi bod, Slovenija ima dva, a "orlovi" će najverovatnije morati da pobede Dansku u poslednjem kolu ako žele da prođu u osminu finala.

Od 18 sati u ovoj grupi igraju Danska i Engleska.

Izgleda da je važnost ovog duela doprinela da malo toga smo vidimo u prvom poluvremenu, ako ne računamo sjajan ambijent na tribinama, mada se mora priznati da su Slovenci bili puno bliži vođstvu.

Srbija je počela sa dvojicom svojih najboljih napadača Mitrovićem i Vlahovićem, kao i Tadićem iza njih, ali nije iskreirala nijednu opasnu akciju, već je u prilike ulazila posle prekida.

Slovenci, kao i obično, discpilinovani, u bloku, ali i konkretniji u fazi napada.

Levo krilo Jan Mlakar je zadavao dosta problema našima, imao je nekoliko ozbiljnih pokušaja, a u sedmom minutu i veliku šansu, kada je tukao iz dobre pozicije, ali mu je Rajković odbranio šut.

Srbija je prvi put zapretila u 27. minutu. Posle jedne akcije iz auta, Vlahović je šutirao glavom na prvu stativu, ali je siguran bio Jan Oblak.

U 31. minutu je Srbija mogla da povede posle velike gužve nakon kornera, Mitrović je probao iz peterca, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon toga su se Slovenci otvorili i pravo je čudo kako nisu poveli u 37. minutu.

Vezista Elšnik se prošetao kroz našu zadnju liniju, ušao u kazneni prostor, "raspalio" i pogodio stativu. Lopta se potom odbila do Šeška, koji je prebacio gol iz sjajne pozicije.

U finišu je Srbija pretila preko Mitrovića i Lukića, ali rezultat se nije promenio.

Selektor Stojković je na početku drugog poluvremena umesto požutelog Mladenovića na teren poslao Gaćinovića, a Srbija žestoko krenula i stvorila tri velike šanse u uvodnih pet minuta.

Najpre je Tadić "spojio" Mitrovića sa golom, ovaj je izašao sam pred Oblaka, ali je sjajni golman Atletika uspeo da mu ukroti udarac. Potom je Bijol zamalo dao autogol, nakon centaršuta Gaćinovića sa leve strane, a na kraju je Mitrović u 50. minutu šutirao glavom, ali je bio izblokiran.

Nastavila je Srbija da pritiska, a onda u 57. minutu munjevita tranzicija Slovenaca, majstorski šut Šeška iz punog trka sa distance i magična odbrana Rajkovića, koji je izvukao loptu ispod same prečke.

Rasplamsala se borba nakon ove prilike, obe ekipe su "spustile gard", a kada Srbija to uradi, onda to obično ne izađe na dobro.

Igrao se 69. minut kada je Gaćinović prelako izgubio loptu, a slovenački desni bek Karničnik, fudbaler Celja, pokrenuo akciju duboko sa svoje polovine, pretrčao je nekih 30 metara, bez da ga iko napadne, proigrao Elšnika na levoj strani i nastavio da trči... 

Elšnik je takođe imao nedopustivo puno prostora isped sebe, povukao je i "ispoštovao" Karničnika, dao mu pas na drugu stativu, a ovaj je sa pet metara matirao Rajkovića, za 0:1.

Srbija je krenula na sve ili ništa i nije imala sreće u 72. minutu. Mitrović je šutirao, a strelac gola Karničnik je dotakao loptu tek toliko da ona pogodi prečku i ne završi u mreži.

U finišu ofanzivne izmene Stojkovića, uraganski, ali i nepovezani napadi, Samardžić je bio dosta aktivan, Slovenci su se branili i kada je delovalo da je kraj, desio se korner u 95. minutu.

Centrirao je Ilić, a rezervista Luka Jović je izvanredno skočio i iz peterca glavom savladao Oblaka, za konačnih 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 21.06.2024
03:59

Statistički jesmo bili bolji, ali na terenu smo izgledali jadno! Ubili nas