Šta BBC piše o Srbiji - petorica "Orlova" važnih za Engleze

Autor: Filip Rodic
nedelja 16.06.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Bez Vlahovića i SMS-a.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Javni servis Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske "BBC" posvetio je pažnju rivalima Engleske pred prvi duel Evropskog prvenstva u fudbalu.

Autori na portalu "BBC"-a su izdvojili pet imena na koja valja obratiti pažnju na meču u Gelzenkirhenu.

Krenuli su od Vanje Milinkovića Savića na golu. 

"Iskusni golman Vanja Milinković Savić igrao je klupski fudbal u Srbiji, Poljskoj, Italiji i Belgiji.

Ovaj 27-godišnjak je potpisao ugovor sa Mančester junajtedom sa 17 godina 2014. godine, ali je otišao pošto nije dobio radnu dozvolu.

Pošto se istakao u kvalifikacijama, očekuje se da će igrati protiv Engleske, mada ima nekih navijača Srbije koji bi više voleli da Đorđe Petrović iz Čelsija počne.

Milinković Savić je pomogao Torinu da osvoji deveto mesto u Seriji A u sezoni 2023/24. On je mlađi brat Sergeja Milinkovića Savića, koji je osam godina proveo u Laciju i igra u veznom redu za Srbiju", piše u tekstu.

Zatim Nikola Milenković, kom naglašavaju iskustvo.

"Desni centralni bek, Nikola Milenković će predstavljati svoju zemlju na trećem velikom turniru.

Ovaj 26-godišnjak je na Svetskom prvenstvu 2018. igrao zajedno sa bivšim premijerligašima Nemanjom Matićem i Branislavom Ivanovićem, a četiri godine kasnije nastupio je i u Kataru. Vodili su protiv Kameruna sa 3-1 i Švajcarske sa 2-1 na turniru 2022, pre nego što su remizirali 3-3 i izgubili 3-2.

Orlovi će se nadati da će Milenkovićevo iskustvo, sedam godina igrajući za Fiorentinu u Seriji A, obezbediti da više ne propadnu na velikoj sceni", stoji u pojašnjenju.

Sledi i kapiten Dušan Tadić.

"Osam godina je prošlo otkako su Dušan Tadić i Virdžil van Dajk pomogli Sautemptonu da savlada milanski Inter u Ligi Evrope u nezaboravnoj noći na stadionu "Sent Meri".

Sa svojih 35 godina Tadić je i dalje glavni čovek Srbije i trebalo bi da bude kapiten svoje zemlje protiv Engleske. Postigao je nekoliko golova u kvalifikacijama, a u martu je pretekao Branislava Ivanovića kao igrač sa najviše emčeva kao kapiten.

Tadić igra u Turskoj za Fenerbahče, koji je upravo imenovao Žozea Murinja za glavnog trenera", stoji u tekstu.

Lazara Samardžića nazivaju budućom zvezdom.

"Lazar Samardžić možda nije automatski starter, ali je svakako onaj koga treba gledati ako se pojavi. Ovaj 22-godišnjak, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog ili krilnog igrača, rođen je u Berlinu i predstavljao je Nemačku na različitim nivoima do 21 godine.

Na njega se gleda kao na konačnog naslednika Dušana Tadića, kao na kreativnu i uticajnu snagu u reprezentaciji Srbije. Samardžić igra u Italiji za Udineze, a dva od njegovih šest golova u Seriji A u sezoni 2023/24 desila su se u mečevima protiv Milana i Intera.

U skorije vreme, Samardžić je povezivan i sa Vest Hemom, eksternim i Notingem Forestom", stoji o njemu.

Za kraj, Aleksandar Mitrović.

"Pošto je igrao u Premijer ligi za Fulam i Njukasl, Aleksandar Mitrović će imati dodatnu motivaciju da ima uticaj protiv Engleske. Ovaj 29-godišnjak, koji je postigao 38 golova u 129 utakmica u Engleskoj, sada igra u Saudijskoj Pro ligi.

Najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama sa pet golova, Mitrović ima izvanredan međunarodni rekord od 58 golova u 91 utakmici za svoju reprezentaciju.

Poznat po svom borbenom duhu, njegovi saigrači će se nadati da neće preći granice ako krene ispred napadača Juventusa Dušana Vlahovića", kraj je teksta.

Ne propustite