Šta kažu na HRT-u: "Srbi i Englezi odigrali najlošiji meč na Euru"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 17.06.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Da li je baš tako?

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije poraženi su sinoć u Gelzenkirhenu od Engleske sa 1:0, u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Srbija je odigrala dobar meč, posebno u drugom poluvremenu, pa su Englezi, koji su u Nemačku došli kao prvi favoriti turnira, do kraja morali da strepe za pobedu.

I dok kod nas provejava tiho zadovoljstvo pred mečeve odluke sa Slovencima i Dancima, a kod Engleza zabrinutost, dok se analize ređaju na sve strane, iz Hrvatske nam stiže jedan pogled na ovaj duel koji prilično odudara od onog što smo od sinoć imali prilike da vidimo i čujemo.

Stručni konslutanti Hrvatske radio televizije (HRT) sinoć su u studiju bili Vedran Ješe (43) i Mario Cvitanović (49), a posebno je zanimljivo bilo izlaganje Cvitanovića.

"Rekao bih da je ovo bila najlošija utakmica koju smo gledali na ovom Euru. Bez neke jasne ideje, bez ritma, bez kreativnosti, bez želje za igranjem fudbala, golom više i učinkovitošću prema napred. Kejn je imao samo jedan dodir sa loptom u prvom delu, u drugom je pogodio prečku, ali vidi se da nije pravi. Srbija do ulaska Mladenovića nije imala sprint u prazan prostor", rekao je Cvitanović i dodao:

"Mislim da su bili dosta bezidejni, neki igrači su mahali rukama. Piksi je komentarisao sa pomoćnicima više 'nefudbalske stvari'. Sautgejt sedi mirno na klupi i ne reguje kada ekipi ne ide. Engleska je morala i trebala puno više. Očekivali smo da će to biti utakmica dana, ali nismo ništa dobili. Ovo je dve klase ispod duela između Slovenije i Danske", kazao je Cvitanović, koji je u trenerskoj karijeri vodio Dinamo, Al Vehdu i Šibenik.

Ješe je rekao sledeće:

"Nije bila lepotica kakvu smo očekivali, nisu ni Englezi odigrali kako smo očekivali. Srbi su možda odigrali i nelošu utakmicu, u drugom poluvremenu su nešto i dominirali. Englezi su me dosta razočarali", rekao bivši hrvatski štoper i nekadašnji član Dinama, Zagreba, zaprešićkog Intera, Širokog Brijega, Zadra i drugih klubova.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan
Monday, 17.06.2024
10:49

Da su hrvati dobili spance onda bi bilo drugacije,neka gledaju sebe i svoju nemoc, a ne nasu moc sa englezima, steta samo sto gol nismo dali, njihova utakmica bas extra bila, joj zivote