Stojić o Piksijevoj konferenciji: ''Treba da povede računa, rekao je da su igrači na klupi važniji od startera''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2024.
17:59
Izvor: Sportske.net

Smatra da bi PR našeg nacionalnog tima trebalo da ga posavetuje.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Prva reakcija posle današnje pres konferencije selektora Dragana Stojkovića Piksija pred sutrašnji meč protiv Danske stigla je od Ranka Stojića koji je tokom Evropskog prvenstva angažovan kao analitičar TV Arena sporta.

''Generalni utisak mi je da uvek je u prvih 10 minuta konferencije selektor tačan, umereni je optimista i onda kao da mu to više ne prija, pa bude nekoliko rečenica više, a neki mediji će to zloupotrebiti. Ali, to ne mora da utiče ništa. Najvažnije da se istakne timski duh i to je dobra stvar. Ako tako ne bude, manje su nam šanse'', smatra Stojić.

Ono što mu je ''zaparalo uši'' je Stojkovićev komentar vezan za igrače koji izađu na teren od prvog minuta i one koji su na klupi za rezerve.

''Rekao je da su igrači na klupi važniji nego oni koji startuju. Dobro, mislio je verovatno da su važni i jedni i drugi, ali mora se voditi računa na konferenciji, o svakoj reči. Oni koji startuju su bar podjednako važni kao oni na klupi.

Važno je voditi računa, Stojković je inteligentan, ali naš PR Milan Vuković bi mogao da mu da dosta saveta kada su ovakve stvari u pitanju. Ipak, suština je da starteri i pet koji uđu budu na optimalnom nivou'', konstatovao je Stojić.

Ipak, nešto je i pohvalio.

''Selektor je rekao jednu jako dobru stvar, da je važan ritam utakmice protiv ovakvog protivnika i vrlo je važno da mi nametnemo naš ritam, i to kroz kontrolu igre, da ne uđemo u danski intenzitet, sa puno trke, jer oni obožavaju tu vrstu utakmice. A ako uđemo u to, moramo odgovoriti na isti način, ali da naš tehnički kvalotet dođe do izražaja'', zaključio je Stojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke