Stojićeva analiza: ''Piksi mi je simpatičan, ali ovo nikad nisam video!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.06.2024.
23:54
Izvor: Sportske.net

Šta kaže Arenin analitičar?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dok je Rade Bogdanović na RTS-u prilično emotivno, pa i nervozno komentarisao večerašnu eliminaciju Srbije sa Evropskog prvenstva, Ranko stojić se na Arena sportu bazirao na konkretniju analizu igre našeg tima i propuste u taktici i organizaciji.

''Svaki put kad se Tadić približio Živkoviću i kad smo išli na povratne lopte, bili smo opasni, kao kad je Sergej imao šansu. Mnogi će sad pokušati da ulepšavaju, ali ovo je već drugo takmičenje... mi smo morali da prođemo ovu grupu, gledajući individualni kvalitet igrača.

Svi momci su dali maksimum, tu nema dileme, ali smo taktički delovali haotično''. 

Ono što ga je najviše začuudilo je Stojkovićev izbor igrača u napadu tokom drugog poluvremena.

''U defanzivi i ispred odbrane je funkcionisalo dosta dobro, ali ono što je bilo napred, sa tri napadača - ja nikad nisam video da jedan tim igra sa tri klasična napadača, jedan do drugog u ovom sistemu.

Osnovna stvar je širiti igru, ako hoćete da upotrebite dobre napadače. Jedan mora da ide na stranu. Nemam ništa ni protiv koga. Meni je Piksi simpatičan, ali cela ta stručna organizacija mi je, grubo je reći amaterska, ali nedovoljna za ovakav nivo''.

Selektor je iznenadio sa Mijailovićem u startnoj postavi. Delovao je po desnoj strani.

''Mijailović je odradio posao na način na koji je trebalo i šta se od njega očekivalo. Stojković je iznenadio njihovg selektpra prebacivanjem Živkovića levo, ali je trebalo upariti Tadića sa Samardžićem, jer su Danci pozadi teški, a dobri skakači'', smatra Stojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rajhard
Wednesday, 26.06.2024
11:35

Čestitam Stojiću na objektivnoj analizi, kao i Bogdanoviću i Vjetroviću, uzeti analizu od Poledice i Nemanje Vidića. Hvala.