TABELA - Ko se plasirao u osminu finala? Sledi kulminacija!

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.06.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Tri tima su sigurno u nastavku.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Grupna faza Evropskog prvenstva u Nemačkoj doživljava kulminaciju i ostalo je još samo jedno kolo u kojem ćemo dobiti rasplet.

Naravno, najviše pažnje zavređuje grupa "C" u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, ali i te kako je zanimljivo i u drugim skupinama.

GRUPA "A"

Selekcija domaćina sigurno ide ka osmini finala s tim da bi ih poraz od Švajcarske prebacio na drugu poziciju. Svakako im više odgovara lidersko mesto jer ih to vodi u neubedljivu grupu "C" gde je naš tim.

Škotska mora da pobedi Mađare, koji se i dalje nadaju nekom čudu.

GRUPA "B"

Španci su se plasirali dalje i čekaju nekog od najboljih trećeplasiranih ekipa, dok će Italija i Hrvatska voditi direktnu borbu za osminu finala. "Azuri" su svakako u zavidnijoj poziciji, dok je pitanje da li će Albanci spram sebe imati najjaču Španiju i može li upravo to biti njihov adut.

GRUPA "C"

O grupi u kojoj se nalazi Srbija manje-više sve znate. Kalkulacije smo vam predstavili, a ako ste ih propustili, možete pročitati OVDE. Englezi su praktično otišli dalje, jer i sa porazom i svoja četiri boda u nastavak mogu kao jedna od najboljih četvrtoplasiranih ekipa. 

GRUPA "D"

Ovde je već ozbiljna bitka za nastavak turnira. Francuzi će bez problema rešiti prežaljene Poljake, ako smemo da prognoziramo... S druge strane, imamo odlične Austrijance koji su u svoje dve utakmice delovali izvrsno disciplinovano. Dobra ekipa koja će se za prolaz boriti sa Holandijom čija je igra iznenadila mnoge.


GRUPA "E"

Iako su analize kazivale da će ovo biti najnezanimljivija grupa na turniru, dešava se sasvim suprotno. Svi su u igri pred poslednje kolo. Belgijanci deluju sjajno, ali propuštaju popriličan broj prilika. No, protiv Ukrajine su izraziti favoriti. Rumunija i Slovačka će igrati ultra-zanimljiv meč.



GRUPA "F"

Portugalci su jedina ekipa koja je sa Španijom i Nemačkm otišla dalje, pa će verovatno u kombinovanom timu izaći na megdan Gruziji. Turskoj bod garantuje odlazak u nastavak takmičenja, ali ni Česi nisu za potcenjivanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke