Terali ga pre dva dana, sada žele da ostane - Hoće li Sautgejt prekršiti obećanje?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.07.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Englezi kreću u ofanzivu.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Fudbalska asocijacija Engleske želi da ubedi Gereta Sautgejta da ostane na kormilu reprezentacije i u budućnosti bez obzira na ishod finala Evropskog prvenstva.

Pre samo dva dana, javnost je bila nemilosrdna prema Geretu Sautgejtu zbog načina igre selekcije Engleske i pobeda koje su bile posledica individualnog kvaliteta koji poseduje njegov tim. No, u susretu sa Holandijom pokazali su znatno više nego li do tog meča, izborili drugo vezano finale EURO i Geret Sautgejt je postao najuspešniji selektor u istoriji ove zemlje.

Englezi se sada nadaju tek drugom trofeju na velikim takmičenjima u istoriji, a prvog posle Mundijala 1966.

Nezavisno od toga da li će postati šampioni Evrope, u Fudbalskoj asocijaciji žele da Geret Sautgejt ostane. "Tajms" piše da se sprema novi ugovor prema kojem bi on vodio reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku. To bi ga na klupi zadržalo deceniju.

Ono na šta bi trebalo podsetiti jeste da je Geret Sautgejt javno istakao da će podneti ostavku ukoliko Engleska ne osvoji trofej na Evropskom prvenstvu. S tim u vezi, mogao bi da prekrši dato obećanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke