Turci razbesneli Nemce - Avionom putovali 130 km!

Autor: Mladen Heleta
petak 28.06.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Neverovatna situacija na šampionatu Evrope.

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Fudbaleri Turske su u sredu uveče u Hamburgu pobedili Češku sa 2:1, plasirali se u osminu finala Eura, gde će igrati protiv Austrije, i obradovali brojne navijače.

Ali, istovremeno su i razbesni domaćine Evropskog prvenstva. Razlog je što su na odlučujuću utakmicu od svog kampa u Hanoveru do Hamburga, putovali avionom, iako su ta dva grada udaljena samo 132 kilometra.

Dakle, turska ekspedicija se ponašala neodgovorno i neekološki. Navedenu relaciju mogla je brzo i sa više brige za okolnu preći autobusom ili vozom. Nemci su pobesneli zbog ovog, jer UEFA aktuelni EURO promoviše kao ekološki najodrživije evropsko prvenstvo u istoriji.

"Potpuno besmisleno i nepotrebno", ovako je komentarisao potez Turaka, Verner Reh, iz nemačke federacije za zaštitu prirode.

U istom tonu je reakcija i Renea Švarca, iz građanske inicijative za smanjenje zagađenja vazduha u Hamburgu i Šlesvig-Holštajnu.

"To je apsolutno neprihvatljivo. U Hamburgu se do stadiona ne sme voziti ni električnim automobilima, pa navijači koriste javni prevoz, a reprezentacija Turske onda ovako kratku relaciju prelazi avionom", rekao je Švarc.

"Gotovo sva putovanja timova na Euru obavljaju se autobusom i vozom. Reprezentacije imaju bazne kampove blizu mesta odigravanja. Turska je tamo doletela avionom iz bezbednosnih razloga, kao i onih koji se tiču vremena potrebnog za put. Ali uzeli su autobus za povratak", rekao je šef turnira Martin Kalen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke