Turska - Češka, meč koji kroji pola "kostura" Eura!

Autor: Mladen Heleta
sreda 26.06.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Neverovatno je koliko je važna ova utakmica.

EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Povezane vesti

Večeras će se posle mečeva u grupama E i F završiti prva faza Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Nokaut faza kreće u subotu, a u ovom trenutku imamo samo dva poznata para osmine finala, a to su Nemačka - Danska u gornjoj polovini kostura i Švajcarska - Italija u donjoj.

Preostalih šest parova "posložiće" se večeras oko 23 sata, a ključna utakmica je ona između Tuske i Češke, u sklopu grupe F u Hamburgu.

Ali najpre, grupa E. 

Tamo svi imaju po tri boda, a od 18 sati igraju Belgija - Ukrajina i Slovačka - Rumunija. Slovaci i Rumuni sa nerešenim rezultatom sigurno idu dalje, mada Slovaci pobedom možda mogu i do prvog mesta, dok će favorizovana Belgija svakako želeti da pobedi Ukrajinu i da pobedom ipak ode na prvo mesto, jer drugi iz ove grupe ide na Francusku.. Ovde treba očekivati da tri selekcije odu dalje, a to može da se ne desi samo u slučaju da neko doživi ubedljiv poraz.

U grupi F je Portugal sigurno prvi, večeras će rotirati protiv Gruzije, koja će tražiti trijumf za osminu finala. Ali, ako uzmemo kao pretpostavku da Portugalci ovo neće izgubiti, onda dolazimo do duela između Turske i Češke, koji će skrojiti veliki deo žreba u nokaut fazi.

Češka ima jedan bod i prolazi samo pod uslovom da pobedi, dok Turska može dalje i sa porazom, ali ne većim od dva razlike, kako bi na tabeli trećeplasiranih bili ispred Mađarske.

Dakle, Mađari večeras navijaju ili da Turska ne izgubi ili da izgubi ubedljivo, kako bi oni ostali na turniru.

Turci će sigurno juriti drugo mesto, jer će u tom slučaju u osmini finala igrati protiv Austrije, dok će u slučaju da odu kao treći igrati protiv Španije.

E sad, ako iz grupe F prođu samo dve selekcije, onda ćemo u osmini finala imati veliki derbi između Engleske i Holandije, Slovenija bi verovatno išla na Belgiju, a Mađarska na Portugal.

A ako iz grupe F prođu tri selekcije, a ispadnu Mađari, onda bi Holandija mogla da igra derbi sa Belgijom, Slovenija bi otišla na Portugal, Češka na Austriju, a Slovačka najverovatnije na Englesku...

Kombinacija je previše, ali nema sumnje da će večeras cela Evropa pratiti meč Turska - Češka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke