Preokret Ukrajine, Jaremčuk kao Bergkamp!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.06.2024.
16:54
Izvor: Sportske.net

Pobeda Ukrajinaca.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Veliki preokret Ukrajinaca. Uspeli su da savladaju Slovačku u okviru 2. kola grupe E rezultatom 1:2 (1:0). 

Reprezentacija Slovačke je iznenađujuće bila na tri boda posle prvog kola, a nastavili su na tim krilima i u meču protiv Ukrajinaca. 

Slovaci su odigrali odlično prvo poluvreme, stvarali su šanse, i postigli jedan gol. 

Igrao se 17. minut kada je Haraslin centrirao na levom levom krilu, pokraj same gol-aut linije, pravo na Šranca za sigurnu egzekuciju glavom.

Skoro pola sata smo čekali Ukrajince da proigraju na nešto višem nivou, i uspeli su da zaprete u 28. minutu preko Dovbika, a onda je i Timčuk pogodio stativu. Istakao se i Dubravka u par navrata, a posle dobrog poluvremena Slovačke očekivali smo u nastavku bolju Ukrajinu, odnosno onu Ukrajinu sa kraja prvog poluvremena. 

To se i desilo, krenuli su ofanzivno i stigli do izjednačenja. 

Mudrik je vukao kontru, a posle blagog usporavanja akcije koja je bila po desnoj strani, Zinčenko upošljava u kaznenom prostoru potpuno samog Šaparenka koji pogađa za 1:1! Igrao se 54. minut. 

Usledio je period "mrtvog" fudbala, iako su Ukrajinci ti koji su morali da napadaju. Praktično bez ozbiljne akcije u narednih 20 minuta, a onda šok za Slovake. 

I onda se desio taj 80. minut, Šaparenko šalje "balon" u kazneni prostor, tamo je bio Jaremčuk koji u stilu Denisa Bergkampa prima loptu i odmah je šalje lucidno iza leđa Dubravke za 1:2!

Slovaci su napadali do kraja, ali je sve to bilo jalovo, Ukrajinci su ponovo u igri sa odličnim šansama da se plasiraju u narednu fazu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke