Vlahović: "Nije svejedno kad ti Vijeri kaže tako nešto..."

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.06.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Vlahović govorio pred EURO.

FSS
FSS

Povezane vesti

Dušan Vlahović se danas našao pred novinarima pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj. 

On je dao svoje mišljenje, prvo engleskih novinarima, a potom i našim. 

"Srećni smo što smo ovde posle toliko vremena. Daćemo sve što možemo da prođemo dalje, ali nikada ne znate. Engleska je jedan od najjačih timova na turniru. Ne želim da upoređujem ova dva tima. Mislim da ćemo dobro izgledati i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Oni su dobri u svakom segmentu, favoriti su, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Vlahović. 

"Idemo utakmicu po utakmicu, želimo u drugu fazu, pa je tamo sve moguće", rekao je on.  

Pitali su ga Englezi da se uporedi sa Harijem Kejnom. 

"Ove godine je dao više od 50 golova. On je jedan od najboljih na svetu i ne želim da se upoređujem sa njim, stavio bih pritisak na sebe. On na ovom nivou igra 10-15 godina. Jedan je od najboljih ikada, naravno da je ovo šansa za mene, ali igram bez pritiska. Za Harija Kejna se očekuje da osvoji EP", rekao je on o Hariju Kejnu. 

Na pitanje engleskih novinara o Aleksandru Mitroviću, Vlahović je rekao da je veoma bitan igrač, ali i divna osoba.  

"Veoma je bitan za nas, najbolji je strelac u istoriji reprezentacije. Veliko je zadovoljstvo igrati pored njega. Smiren je, zabavan. Volimo da provodimo vreme zajedno. Divna je osoba", rekao je Vlahović. 

Dušan Vlahović je rekao da je ekipa gledala utakmicu Islanda i Engleske i da je imala šta da vidi. 

"Niko nije nepobediv, i u fudbalu i u životu je sve moguće. Gledali smo utakmicu protiv Islanda, imaćemo i dublju analizu. Ima stvari koje možemo prepisati. Sve je moguće, ali oni su favoriti, možda i najveći na turniru. Verujemo u sebe", rekao je Vlahović. 

Euforije sada - nema. 

"Drugačije je. Način na koji smo otišli na Mundijal je bio drugačiji, otišli smo trijumfalno. Skočila su očekivanja javnosti. Ove kvalifikacije nismo bili na zadovoljavajućem nivou, ali smo ovde. Imali smo drugačije, lošije, ali opet, sve je to deo fudbala. Lakše nam je što nema euforije. Minimalno je bilo polufinale pred Mundijal. Sada je drugačije. Neće biti lako, ali ovde smo da se takmičimo i da napravimo rezultat", rekao je on. 

"Radili smo na ispravljanju grešaka, radili smo i kako izaći protiv Engleza. Danas i sutra imamo trening, imaćemo finese, radili smo na svemu. Ovo je veliki izazov za sve nas. Biće uzbudljivo. Igramo protiv najjačeg protivnika", rekao je Vlahović. 

"Radim u službi tima. Ono što trener traži od mene, trudim se maksimalno da odradim. Nema te sujete, nije bitno ko će dati gol. Sa te strane, nije bitno, pomažem ekipi. Srećan sam što je ta akcija završena pogotkom. Nisam ja uradio ništa specijalno, primio loptu i odložio je na stranu. Bila nam je potrebna pobeda i bilo nam je bitno. Atmosfera je odlična, kao i od početka kvalifikacija za SP, može samo da bude bolje. Svi smo srećni i zadovoljni što smo ovde i čekamo da počne utakmica", rekao je on. 

"Ne osećam preteranu odgovornost i pritisak. Mi igramo fudbal. Naravno, gleda nas ceo svet, cela Srbija. Ali da nam to stavlja neki pritisak, ne. Odgovornost je da damo svoj maksimum i da budemo na nivou. Kao što sam rekao, najbitnije je da pobeđujemo, da ostvarujemo rezultate", rekao je Vlahović. 

Dušan Vlahović je jedan od omiljenih fudbalera među navijačima u Nemačkoj. 

"Emocija je velika. Osećam se lepo, ponosno. Ja sam bio na njihovom mestu, imao svoje idole, reagovao isto kada sam viđao nekog od njih. Puno mi je srce, trudim se da izađem svima u susret. Najmlađi pričaju o tome i ostaje im za ceo život. To mi daje snagu. Te stvari mogu da nam pomognu, vidite koliko ljudi možemo da obradujemo. Zahvalnost svima, jedva čekam da ih vidim u Gelzenkirhenu", rekao je Vlahović. 

Bilo je komentara na loptu kojom će se igrati Evropsko prvenstvo. 

"Za sada sluša lopta, ali najbitnije je da krene da sluša za dva dana. Čudna je, ne da nam ne odgovara. Nekad zavisi kako je šutneš, nekad ode 20 metara preko gola, nekad u rašlje. Imamo fantastične uslove, ne bih se žalio. Fudbal je mnogo napredovao, nemamo prava da se žalimo. Nadam se da ću postići što više golova, ali fudbal je nešto što ne možeš da predvidiš", rekao je Vlahović. 

Strahinja Pavlović smatra da je potrebno napasti Engleze, šta misli Vlahović?

"Da probamo Kalabu kao mistera na utakmici", našalio se Vlahović. 

"Svako ima svoje mišljenje, on misli da treba tako, neko misli da ne treba. Probaćemo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je on. 

Danijele Orsato je sudija ovog meča, o čemu je govorio i Vlahović. 

"Donosio nam je dobro, nadam se da će i sada. Jedan od najboljih na svetu. Voli da pusti igru, voli duele, nije onaj ko sudi faul na 50-50. Znam da je ovo njegovo poslednje takmičenje i poželeo bih mu svu sreću u životu. Videćemo se za dva dana", rekao je on. 

Kristijan Vijeri je danas u intervjuu za "Gazetu" rekao da očekuje makar 5 golova na EP. 

"Kad neko poput Bobe Vijerija kaže tako nešto nije ti svejedno. Menjao bih 5-6 golova za dobar rezultat reprezentacije. Hvala mu što tako misli, i ranije je govorio lepo o meni. Zahvalio sam mu se i privatno", rekao je on. 

Defanzivci Engleske su neko o kome se ne priča dovoljno, po mišljenju Dušana Vlahovića. 

"Analizirali smo, ali to su igrači koji igraju u najjačoj ligi na svetu. Gledamo ih na TV-u svaki dan. Znam njihove kvalitete. Megvajera neće biti, Stouns je upitan, ne znamo ko će igrati, ali ko god bude igrao, to je reprezentativac Engleske, definitivno ima kvalitet. Ne bojimo se nikog. Niti pretim, samo kažem da je u fudbalu sve moguće", rekao je Vlahović. 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak